Hobotnica je delikatesna namirnica koju možete pripremiti i kod kuće, a to će sigurno impresionirati goste pozvane na večeru.
Dobra vest je da je priprema hobotnice kod kuće mnogo lakša nego što mislite.
Pre nego što ispržite hobotnicu za brži i lakši način kuvanja, prokuvajte hobotnicu u velikoj šerpi.
Napunite lonac do 2/3 ili bujonom od povrća ili vodom (punom začinskog bilja i povrća po vašem izboru), na taj način osiguravajući da će se meso začiniti.
Kada bujon ili voda sa povrćem i začinskim biljem proključaju, dodajte prethodno iseckanu hobotnicu u šerpu i pokrijte poklopcem.
Pažljivo kuvajte hobotnicu oko 15-20 minuta, testirajući njeno meso viljuškom svakih 10-15 minuta dok ne bude potpuno mekana i spremna za jelo.
Zatim u tiganju na kratko propržite prethodno skuvanu hobotnicu.
Dodajte isečenu i skuvanu hobotnicu u podmazan pleh sa 1 kašikom smeđeg šećera/meda i karamelišite oko 8 minuta, okrećući meso sa svake strane da se proprži i dobije savršen finiš.
Možete dodati žuti luk, soja sos, beli luk, svež sok od limete, belo vino i još mnogo toga za pikantniji ukus.
Još dobrih kombinacija sa hobotnicom:
- pohovana hobotnica;
Komentari