Bonapeti.rs»Saveti»Da li se dodaje maslac kada topite čokoladu na pari?

Da li se dodaje maslac kada topite čokoladu na pari?

MarianeMariane
Džedaj
15644
Da li se dodaje maslac kada topite čokoladu na pari?

Topljenje čokolade na pari ima jednu jedinu svrhu, a to je – da čokoladnu tortu, mafine sa borovnicama ili kolač sa pomorandžom pretvori u još neodoljivije iskušenje. Prelivanje ovih ukusnih deserata istopljenom čokoladom daje završeniji i profesionalniji izgled domaćim kolačima.

Ali, da li treba dodati maslac kada topimo čokoladu na pari? Odgovor na ovo pitanje je: Zavisi! Zavisi od toga da li više volite da glazura bude mekša i sjajnija, da li želite da bude masnija i aromatičnija.

Čokoladna glazura se lako može napraviti bez maslaca. U tom slučaju, u čokoladu topljenu na pari dodaje se zagrejana punomasna pavlaka i/ili mleko. Možete dodati i rendanu koru pomorandže ili limuna, šećer u prahu itd.

Možete da pripremite baršunastu čokoladnu glazuru sa istopljenom čokoladom, u koju je dodata pavlaka i malo maslaca. Na našem sajtu možete pronaći razne recepte za pripremu čokoladnih glazura i čokoladnog ganaša.

Pogledajte i kako da napravite čokoladne figurice za torte, spektakularne čokoladne kapi za kolače i čokoladnu traku za tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni