Topljenje čokolade na pari ima jednu jedinu svrhu, a to je – da čokoladnu tortu, mafine sa borovnicama ili kolač sa pomorandžom pretvori u još neodoljivije iskušenje. Prelivanje ovih ukusnih deserata istopljenom čokoladom daje završeniji i profesionalniji izgled domaćim kolačima.
Ali, da li treba dodati maslac kada topimo čokoladu na pari? Odgovor na ovo pitanje je: Zavisi! Zavisi od toga da li više volite da glazura bude mekša i sjajnija, da li želite da bude masnija i aromatičnija.
Čokoladna glazura se lako može napraviti bez maslaca. U tom slučaju, u čokoladu topljenu na pari dodaje se zagrejana punomasna pavlaka i/ili mleko. Možete dodati i rendanu koru pomorandže ili limuna, šećer u prahu itd.
Možete da pripremite baršunastu čokoladnu glazuru sa istopljenom čokoladom, u koju je dodata pavlaka i malo maslaca. Na našem sajtu možete pronaći razne recepte za pripremu čokoladnih glazura i čokoladnog ganaša.
Pogledajte i kako da napravite čokoladne figurice za torte, spektakularne čokoladne kapi za kolače i čokoladnu traku za tortu.
Komentari