Smatra se da je pileći batak jedan od najukusnijih delova pileta. Bataci su krhki i sočni, njihovo meso ni približno nije toliko suvo, kao meso pilećih grudi. Osim toga, pileći bataci su veoma zahvalni za kulinarsku obradu i čak i kuvari početnici lako mogu da pripreme pečene pileće batake.
Dobro je da pre samog pečenja pažljivo operete pileće batake i da ih osušite. Neke domaćice više vole da ih prethodno skuvaju, pa da ih posle peku, ali to nije neophodno.
Pileći bataci se obilno namažu maslacem i peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Bataci srednje veličine, težine oko 350 grama se peku ne duže od 45-50 minuta, i pritom je potrebno da se samo jednom okrenu.
Nove ideje za pripremanje pilećih bataka možete naći na našem sajtu. Nezavisno od toga koji ćete recept spremiti, dobar rezultat je garantovan, a gosti će biti zadovoljni.
Komentari