Kako da nasečemo baklavu na romboide?

Kako da nasečemo baklavu na romboide?

Ukusno pripremljena baklava miluje nepce i bukvalno se topi u ustima, bez obzira na to da li je nasečena na romboide, na kvadratiće, na trouglove ili ima nepravilan oblik. Ali ima domaćica, koje su perfekcionisti u svakom pogledu i insistiraju da gotova baklava bude servirana u obliku pravilnih romboida, od kojih se može praviti cveće.

Sečenje baklave na romboide može da zvuči kao izgradnja raketa, ali nije toliko teško, naročito pomoću kompjutera, fotografija, objašnjenja i malo treninga. Važno je da naglasimo, da se sečenje obavlja još dok je baklava nepečena, neposredno pre stavljanja u rernu.

Najlepše i najlakše je sečenje baklave na romboide kada se ona peče u okrugloj tepsiji. Oštrim nožem napravite dva reza od kraja do kraja tepsije, koji se ukrštaju na sredini, tako da dobijete četiri jednapa parčeta (četvrtine).

Posle toga podelite svako parče na pola, tako što sečete od centra prema zidovima tepsije. Dolazi najteži deo, gde veoma lako možete pogrešiti.

Lagano odvojite svaku osminu baklave jednu od druge. Na svakoj osmini napravite 4-5 rezova paralelnih sa desnom stranom. Zatim napravite isti broj razreza paralelnih sa levom stranom osmine.

Proces ponovite i sa ostalim osminama. Sa iznenađenjem ćete otkriti, da vaša tepsija sa baklavom dobija izgled čudesnog cveća i pred očima vam se čudesno stvaraju prekrasni romboidi, koji se samo u uglovima tepsije pretvaraju u trouglove.

Sličan je način sečenja baklave i kada je pripremate u pravougaonom plehu. Jednostavne i ukusne recepte za baklavu naći ćete na našoj stranici bonapeti.rs.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji