Koja kafa je najštetnija?

Koja kafa je najštetnija?
Fotografije: bonapeti.rs

Debate na temu da li je kafa štetna ili korisna verovatno nikada neće prestati. Svet je očigledno podeljen po tom pitanju i niti pristalice, niti protivnici ovog aromatičnog napitka nisu spremni da odstupe od svoje pozicije.

Nesporno, kafa je veoma kisela namirnica, koja bukvalno isisava vodi iz naših ćelija, narušavajući na taj način alkalno-kiselu ravnotežu u našem organizmu. Da pi kompenzovao njeno delovanje, organizam crpi iz rezervi alkalne elemente, nakviše kalcijum.

Sa druge strane, jedna šolja kafe dnevno je odlična preventiva protiv staračke skleroze i dijabetesa. Nedavno su španski naučnici otkrili, da u kafi ima velike količine balasnih materija, koje organizam ne prerađuje.

Ipak, koja je kafa najštetnija? Mnogi smatraju, da je najštetnija instant kafa. To pripisuju načinu obrade, kroz koji kafa prođe dok ne stigne na naš sto, kao i činjenici, da je efekat ove kafe dva puta veći od obične kafe.

To pak sa svoje strane označava, da se uporedo sa efektima povećavaju i neželjeni efekti od konzumiranja kafe, kao što su nervoza, nesanica i dr. Kafu ne treba piti na prazan stomak, ne treba piti ni vtuću kafu, kako ne biste nadražili želudac.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji