Da li tečna pavlaka ima zamenu?

Da li tečna pavlaka ima zamenu?

Sa tečnom pavlakom pripremaju se neka od naših omiljenih jela, kao što je kiš sa brokolijem i sirom,sos sa topljenim sirom i pavlakom, torta sa kremom od karamela i mnogi drugi. Tečna pavlaka ima šroku primenu u kulinarstvu, naročito u pripremanju slatkiša i pripremi mlečnih sosova.

Šta da uradimo, kada nemamo pri ruci tečnu pavlaku? Jedna od moguće zamene za tečnu pavlaku je šlag u prahu, koji treba da umutimo prema uputstvu na pakovanju. Dobijeni proizvod neće odstupati po kvalitetu od biljne ili mlečne tečne pavlake.

Druga moguća zamena za tečnu pavlaku je skuvano sveže mleko, ali prilikom njegove upotrebe treba da budemo naročito pažljivi. Pre svega treba da pazimo da se sveže mleko ne preseče.

Osim toga sveže mleko je dosta ređe strukture u poređenju sa pavlakom, i prilikom njegove upotrebe treba da prilagodimo ostale sastojke u odnosu na tu činjenicu. Ako pripremamo sos od pavlake, gustinu možemo korigovati sa malo skroba ili brašna.

Kada se sveže mleko koristi umesto pavlake za pripremu proizvoda od testa i kolača, malo treba povećati količinu suvih sastojaka.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji