Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?

Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?

Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?

Od svih kulinarskih tretmana hrane, kuvanje izgleda relativno lako, ali ima i svojih malih tajni. Ako kuvate pileće grudi i uvek ispadnu suva i žilava, očigledno grešite.

U ovom savetu ćete saznati tačno kako da kuvate pileće grudi i koliko dugo vremena je za to potrebno.

Evo recepta, vremena kuvanja i nekoliko saveta za kuvanje pilećih grudi.

Potrebni proizvodi:

- pileće grudi;

- so;

- začini kao što su lovorov list, aleva paprika, biber, beli luk, sveže ili sušeno zeleno bilje.

Ovi začini će dodati puno ukusa i arome pilećim grudima.

Stavite pileće grudi na dno lonca u jednom redu. Zatim se začine solju i drugim začinima koje odlučite da koristite. Zatim morate staviti vodu koja je 2,5 cm iznad mesa.

Posuda se stavlja na šporet, koji se zagreva na srednju temperaturu. Pustite da voda provri.

Nakon što voda provri, vatra se smanji na najmanju jačinu, lonac se poklopi i meso se kuva.

Nakon 8 minuta kuvanja, trebalo bi da proverite da li je pileći file spreman. Ako koristite termometar za hranu, trebalo bi da pokazuje 75 stepeni tamo gde je meso najdeblje.

Kuvanje pilećeg filea može trajati do 15 minuta, mnogo zavisi od toga koliko su komadi piletine debeli;

Kada je meso spremno, potrebno je da ga izvadite iz bujona da biste zaustavili proces kuvanja i izbegli prekuvavanje.

A sa kuvanim pilećim prsima, možete napraviti ukusnu pileću salatu ili smisliti neke zalogaje od piletine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni