bonapeti.rs»Saveti»Na koliko stepeni se peku orašasti plodovi?

Na koliko stepeni se peku orašasti plodovi?

MarianeMariane
Džedaj
1159545
Na koliko stepeni se peku orašasti plodovi?

Pečeni orašasti plodovi su omiljene grickalice mnogih od nas. Oni lepo dopunjuju čašu viskija ili mali konjak koji smo sebi sipali u večernjim satima nakon napornog dana na poslu. Iako pečeni orašasti plodovi mogu da se kupe bukvalno svugde, ništa se ne može uporediti sa mirisom tek pečenog kikirikija, oraha ili indijskog oraha.

Pečenje orašastih plodova nije neki izazov, a skoro za sve vrste tehnologija je ista. Prvo, plodove dobro očistite, a zatim ih malo navlažite. Po želji, možete dodati so i / ili brašno, dobro pomešajte i staviti ih u pećnicu.

Peć treba unapred zagrejati na oko 150 stepeni (sa ventilatorom) ili na 180 stepeni kod pečenja bez ventilatora.

Preporučljivo je da plodovi budu ravnomerno raspoređeni, u jednom redu, tako da se mogu peći u isto vreme, kako ne bi bilo izgorelih ili nedopečenih plodova.

Moramo vam priznati da se orašasti plodovi brzo i lako peku u mikrotalasnoj pećnici. Vreme pečenja u orašastih plodova mikrotalasnoj pećnici je prilično kratko. Oko 400 grama orašastih plodova se ispeče za samo 3-4 minuta, a na svaki minut pečenja morate promešati sadržaj, da plodovi ne izgore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji