Bonapeti.rs»Saveti»Da li su kinoa i bulgur alergeni?

Da li su kinoa i bulgur alergeni?

Kristina K.Kristina K.
Početnik
539
Da li su kinoa i bulgur alergeni?

Kinoa je ukusno južnoameričko seme. Poznata je još i kao pseudožitarica, sa ukusom i svojstvima kao i obične žitarice.

Mnogi ljudi smatraju da je kinoa superhrana, koja treba da se konzumira zbog sadržaja vlakana, proteina, vitamina i ugljenih hidrata. Kinoa takođe ima nizak sadržaj natrijuma i visok sadržaj kalcijuma, kalijuma i gožđa što je čini zdravim i hranljivim delom svake ishrane.

Međutim, kod nekih ljudi konumiranje kinoe može pričiniti bol u stomaku, svrab po koži, koprivnjaču i druge simptome alergije na hranu.

Semenke i njen omotač sadrže jedinjenje saponina koje može uzrokovati te simptome.

Bulgur je predivna integralna hraan sa drevnim korenima u kuhinji bliskog Istoka, Mediterana i zapadne Azije. Hranljivo zrno se koristi za pripremu raznih jela sa bulgurom, uključujući salatu tabule, kiris, bulgur pilav, pitice sa mesom i bulgurom itd.

Blagi ukus bulgura ga čini odgovarajuć za prige priloge, ali isto tako je i jednostavan za pripremu i ima mnogo koristi za zdravlje.

Uprkos tome što je bulgur bezopasan, za većinu ljudi možda nije dobar izbor. Pošto je bulgur proizvod od pšenice, ljudi koji su alergični na pšenicu ili intolerancijom na gluten, treba da ga izbegavaju.

Bulgur je žitarica, napravljena od pšenice i ako imate urođenu osetljivost na gluten ili alergiju na pšenicu, nemojte jesti bulgur.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni