Koju hranu da jedemo kod problema sa perutom?

Koju hranu da jedemo kod problema sa perutom?
Fotografije: bonapeti.rs

Perut je problem sa kožom glave, kod koga se javlja pojačano ljuštenje kože glave. Problem može biti rezultat niza faktora, ali prema većini stručnjaka ima veze i sa ishranom. Upravo zbog toga, stručnjaci savetuju da se kod ovog problema pacijenti više fokusiraju na režim ishrane i da više koriste određene namirnice, dok neke druge treba potpuno zaboraviti.

Ishrana kod problema sa perutom nije ograničena na samo jednu grupu namirnica. Kraće rečeno, dobro je da se koristi zdrava hrana, bogata korisnim sastojcima.

Dobro je da u organizam unosite što više vitamina A. Njega ćete pronaći u većini povrća. Jedite više salate, a ako nemate vreme za salatu, pravite freš od povrća.

Isti vitamin nalazi se i u žumancima, mleku, mlečnim proizvodima. Ako ste ljubitelj mesa, jedite više džigerice.

Dijeta prilagođena problemima sa perutom podrazumeva da unosite više vitamina B kompleksa. Posebno je važan vitamin B5, koga ćete pronaći u zrnima i integralnom hlebu.

Morate koristiti i već čuvene omega-3-masne kiseline. Njih ćete pronaći u ribi, a pre svega u lososu, tunjevini, semenu lana, ulju lana i dr.

Obezbedite sebi i dovoljan unos cinka. Jedite više orašastih plodova, a ako volite alge, dopunite svoj meni i sa njima.

Nemojte izbegavati kiselo mleko. Ono sadrži mnogo važnih elemenata, koji poboljšavaju izgled kože. Trudite se da uzimate po nekoliko kašika kiselog mleka svakodnevno.

U isto vreme dobro je da ograničite unos određenih namirnica. Izbegavajte kafu i alkohol. Ostavite po strani masne sireve, teška mesa, čokoladu. Ne koristite poluprerađevine i hranu koja je bogata prerađenim šećerom.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji