Bonapeti.rs»Članci»Orašasti plodovi i Semenke
Orašasti plodovi i Semenke

Orašasti Plodovi i Seme

Orašasti plodovi i semenke sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i informacija različitih vrsta orašastih plodova i semena . Vrste orašastih plodova.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bademovo UljeBademovo Ulje
21. okt.
Skoro polovinu težine suvog badema čini ulje. Koristi od bademovog ulja za zdravlje. Kako da napravimo bademov maslac? Bademovo ulje u kulinarstvu.
Ovseno BrašnoOvseno Brašno
15. avgust
Sastav i energetske vrednosti ovsenog brašna. Glikemijski indeks ovsa - ispod srednjeg nivoa je 45 jedinica. Vrste ovsenog brašna. Koristi od ovsenog brašna.
Ulje brazilskog orahaUlje brazilskog oraha
15. avgust
Prednosti brazilskog oraha. Hemijski sastav ulja od brazilskog oraha. lekovita svojstva ulja od brazilskog oraha. kako da primenimo brazilski orah za maksimalnu korist.
Seme konopljeSeme konoplje
23. maj
Biljka konoplja se veoma dugo uzgaja. Smatra se da je ovo jedna od prvih kultura koje je čovek uzgajao. Seme konoplje - sastav, koristi i načini čuvanja.
Pšenične mekinjePšenične mekinje
03. jul
Pšenične mekinje su pravi izvor korisnih materija i vitamina. Upravo u njima nalazi se većina vrednih sastojaka pšenice.
Pirinčane PahuljicePirinčane Pahuljice
05. dec.
Pirinčane pahuljice su vrsta grickalica, koje su mnogima poznate još iz perioda detinjstva. Pirinčane pahuljice su delo japanskih majstora. Oni prave grickalice od pirinča - kakino tane. Sastav pirinčanih pahuljica.
Orašasti PlodoviOrašasti Plodovi
14. nov.
Orašasti plodovi su nezamenljiv deo zdrave ishrane čoveka. Orašasti plodovi sadrže dosta vitamina, minerala i mikroelemenata, ali sa njima ne treba pretericati. Vrste orašastih plodova.
Čufa (Zemljani Badem)Čufa (Zemljani Badem)
17. okt.
Čufa (Cyperus esculentis) poznata još kao zemljani badem je biljka koja pripada porodici Cyperaceae. Za rodnu zemlju čufe smatraju se Severna Afrika i Mediteran. U industrijskim razmerama čufa se gaji pretežno u mediteranskim zemljama. Španci su najveć
ŽiroviŽirovi
05. okt.
Žirovi predstavljaju plodove hrastovog drveta Quercus. Koristi žira za zdravlje su odvano poznate. Zahvaljujući svom sadržaju, žir ima protivupalno, antioksidantno i diuretičko dejstvo.
Sapunski OrahSapunski Orah
27. sep.
Sapunski orasi se dobijaju od sapunskog drveta, koje uspeva u Indiji i Nepalu. Sapunski orasi su ekološki čist proizvod. Sapunski orasi su alternativa za preparate za čišćenje i praškove.