Pšenične mekinje
Orašasti plodovi i Seme

Pšenične mekinje

Pšenične mekinje su pravi izvor korisnih materija i vitamina. Upravo u njima nalazi se većina vrednih sastojaka pšenice.

1

Orašasti Plodovi i Seme

Orašasti plodovi i seme sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i informacija različitih vrsta orašastih plodova i semena. Vrste orašastih plodova.
Orašasti Plodovi i Seme - Pirinčane PahuljiceOrašasti plodovi i Seme

Pirinčane Pahuljice

05.12.2017

Pirinčane pahuljice su vrsta grickalica, koje su mnogima poznate još iz perioda detinjstva. Pirinčane pahuljice su delo japanskih majstora. Oni prave grickalice od pirinča - kakino tane. Sastav pirinčanih pahuljica.

Orašasti Plodovi i Seme - Orašasti PlodoviOrašasti plodovi i Seme

Orašasti Plodovi

14.11.2017

Orašasti plodovi su nezamenljiv deo zdrave ishrane čoveka. Orašasti plodovi sadrže dosta vitamina, minerala i mikroelemenata, ali sa njima ne treba pretericati. Vrste orašastih plodova.

Orašasti Plodovi i Seme - Čufa (Zemljani Badem)Orašasti plodovi i Seme

Čufa (Zemljani Badem)

17.10.2017

Čufa (Cyperus esculentis) poznata još kao zemljani badem je biljka koja pripada porodici Cyperaceae. Za rodnu zemlju čufe smatraju se Severna Afrika i Mediteran. U industrijskim razmerama čufa se gaji pretežno u mediteranskim zemljama. Španci su najveć

Orašasti Plodovi i Seme - ŽiroviOrašasti plodovi i Seme

Žirovi

05.10.2017

Žirovi predstavljaju plodove hrastovog drveta Quercus. Koristi žira za zdravlje su odvano poznate. Zahvaljujući svom sadržaju, žir ima protivupalno, antioksidantno i diuretičko dejstvo.

Orašasti Plodovi i Seme - Sapunski OrahOrašasti plodovi i Seme

Sapunski Orah

27.09.2017

Sapunski orasi se dobijaju od sapunskog drveta, koje uspeva u Indiji i Nepalu. Sapunski orasi su ekološki čist proizvod. Sapunski orasi su alternativa za preparate za čišćenje i praškove.

Orašasti Plodovi i Seme - Semenke BundeveOrašasti plodovi i Seme

Semenke Bundeve

18.09.2017

Semenke bundeve su veoma korisne za naše zdravlje. Semenke bundeve su dobre za prostatu. Semenke bundeve su bogat izvor minerala. Semenke bundeve u kulinarstvu.

Orašasti Plodovi i Seme - Laneno BrašnoOrašasti plodovi i Seme

Laneno Brašno

22.08.2017

Laneno brašno je prisutno u brojnim receptima narodne medicine. Dugačak spisak vrednih materija svrstavaju laneno brašno u jednu od najkorisnijih namirnica na svetu. Laneno brašno ima primenu i u kozmetici.

Orašasti Plodovi i Seme - PistaćiOrašasti plodovi i Seme

Pistaći

25.07.2017

Pistać je nisko žbunasto drvo, koje rađa izuzetno ukusan plod. Pistaći se koriste u kulinarstvu više od 2500 godina. Pistaći ima veliku hranljivu vrednost.

Orašasti Plodovi i Seme - MakadamijaOrašasti plodovi i Seme

Makadamija

22.07.2017

Makadamija je poznata i kao australijski orah. Makadamija je izuzetno hranljiva i ukusna, a osim toga u sebi sadrži mnoge korisne sastojke. Makadamija je veoma skupa namirnica.

Orašasti Plodovi i Seme - KliceOrašasti plodovi i Seme

Klice

14.07.2017

Mnogi smatraju klice najživljom i kompletnom hranom koju čovek može da konzumira. One su niskokalorične, lako se melju i cenjen su i važan izvor energije. Gajenje klica.

Orašasti Plodovi i Seme - PinjoleOrašasti plodovi i Seme

Pinjole

09.07.2017

Pinjole su jestivo seme oko 20 vrsta borovih šišarki. Pinjole su skup proizvod i najveći izvor proteina među svim orašastim voćem. Sastav pinjola. Recepti sa pinjolama.