Tiramisu je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata i mnogo domaćica ga priprema, kako bi obradovale svoje goste ili porodicu. Ali, kao i za klasičnu čorbu ili škembe čorbu u Bugarskoj - koliko domaćica, toliko recepata za Tiramisu, a pri tome svaka domaćica tvrdi da je njen recept autentičan.
Osnovni sastojci tiramisua sada se mogu naći u skoro svakoj kuhinji ili oak se veoma lako mogu kupiti u prodavnicama.
Nesporno je da je tiramisu velelepan i u kakvoj god varijanti da vam ga posluže, kada je pripremljen sa mnogo ljubavi, mora biti dobar. Ima međutim domaćica koje se pitaju čime mogu zameniti pavlaku za kuvanje u Tiramisuu.
Za one, kojima je tiramisu previše težak, kada je pripremljen sa pavlakom, odmah ćemo reći da mogu i da je ne stavljaju, ali da pripreme malo veću količino kreme Zabajon.
Razume se da se pavlaka može zameniti sa malom količinom kozijeg sira ili maskarponea. U oba slučaja dobićete neodoljiv desert. Probajte naš predlog za Neobični Tiramisu ili Lažni Tiramisu, koji se takođe pripremaju bez pavlake.
Komentari