Koje voće može da se jede kod Grejvs-Bazedovljeve bolesti?

Koje voće može da se jede kod Grejvs-Bazedovljeve bolesti?

Grejvs-Bazedovljeva bolest je autoimuno oboljenje. Kod ove bolesti je karatkeristična povećana funkcija štitne žlezde. To dovodi do proizvodnje velike količine tiroidnih hormona. Bolest najčešće pogađa žene.

Kod Grejvs-Bazedovljeve bolesti oboleli gube na težini. Često se pojavljuje i mišićna atrofija. Zbog toga oboleli treba da uzimaju mnogo vitamina, ugljenih hidrata i aminokiselina. Oboleli od Grejvs-Bazedovljeve bolesti treba da se prisržavaju specijalnog režima ishrane.

Hrana treba da bude raznovrsna i da sadrži vitamine iz grupe B i vitamin A. Osobe, koje pate od ove bolesti, treba da uzimaju male obroke, ali češće. Tokom dana treba da imaju najmanje 4-5 obroka. Hrana treba da bude kalorična.

Voće, koje se može konzumirati kod Grejvs-Bazedovljeve bolesti je; jabuka, banana, ananas, jagode, svi citrusi, borovnice, trešnje, maline, kupine, smokve, grožđe i suvo grožđe.

Kako bi se bolje osećali, oboleli treba da uzimaju mnogo vitamina. Zbog toga je dobro da se prilikom svakog obroka obavezno uzima i voće i povrće.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji