Bonapeti.rs»Saveti»Kako da ispržimo tikvice?

Kako da ispržimo tikvice?

Kako da ispržimo tikvice?

Pržene tikvice su podjednako ukusne i u toplim i u hladnim danima. Kako da ispržimo tikvice u tiganju i kako da ih napravimo ukusnim, sočnim i aromatičnim, ne preterano masnim, ali ne i suvim.

Karakteristike prženja tikvica u tiganju.

Prvo, da pogledamo recept, koji su koristile naše majke i bake da bi pripremile tikvice. Ali, prvo da spomenemo neke male trikove kod prženja tikvica.

Ako su tikvice mlade, nemojte da skidate koru, obavezno ih ispržite sa korom, ali ako je povrće lagano prezrelo, onda treba da ga oljuštite obavezno, jer će u protivnom krajevi biti previše teški i sirovi.

Ako je mnogo ulja u tiganju ili ste kod prženja koristili brašno - nakon prženja tikvice poređajte na salvetu. Ovo će pomoći da se ukloni višak masnoće i da se jelo učini sočnijim.

Ako prethodno posolite povrće, dok je još sirovo - iz njega će početi da se odvaja sok i umesto prženih, dobićete dinstane tikvice. Zbog toga - nemojte soliti tikvice pre prženja.

Tikvice, pržene u tiganju - evo klasičnog recepta: tikvice - 500 g, pšenično brašno - 6 kašika, so - 1 prstohvat, biber - po ukusu, biljke - po vašem ukusu, jestivo ulje - za prženje.

Kako da ispržite tikvice u tiganju?

Ako su tikvice mlade, nasecite ih na kolutove debljine oko 1 cm. Ako su tikvice veće - napravite jedan dodatni rez po dužini, kako bi kolutove presekli na pola. U plitki tanjir sipajte brašno, sipajte malo ulja u tiganj i zagrejte ga.

Pospite tikvice biljkama i uvaljajte ih u brašno.

Poređaje tikvice u tiganj. Pržite na srednjoj temperaturi sa jedne strane nekoliko minuta, a nakon toga okrenite sa druge strane i napravite isto. Osnovni kriterijum za proveru je mekoća povrća.

Gotove, ispržene tikvice, rasporedite u tanjir, preko krpe ili salvete, kako bi se ocedio višak masnoće. Posolite. Poslužite sa kiselom pavlakom, kiselim mlekom, biljkama ili samo kao tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni