Koliko vremena se peče lazanja?

Koliko vremena se peče lazanja?

Lazanja je italijansko nacionalno jelo, koje se priprema od kora napravljenih od testa za makarone ili za testeninu. Priprema se tako što se između ovih kora stavljaju različite vrste nadeva. Nadev za lazanju može da bude sa mesom ili povrćem.

U lazanju obavezno ide i Bešamel sos, kojim se svaka kora preliva, ali se preliva i na kraju odozgo. Na samom kraju pripreme, naša omiljena lazanja sa mlevenim mesom i Bešamel sosom se posipa kačkavaljem ili sirom po izboru.

Nadev i bešamel sos se pripremaju odvojeno, a kore se, takođe kuvaju odvojeno, ako je potrebno da se kuvaju. Neke kore za lazanju su polugotove i treba samo da budu potopljene u vodu, a sveže se mogu koristiti i bez potapanja. Zbog toga, uvek pročitajte uputstvo za upotrebu, koje je ispisano na pakovanju.

Kada formirate lazanju - kada stavite sve kore i nadev, stavite je u rernu da se peče na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Vreme pečenja lazanje zavisi od vrste kora koje su upotrebljene.

Na kraju stavite i narendani kačkavalj, a zatim vratite lazanju na veoma kratko dok se ne zapeče na 200 stepeni. Ovo traje samo toliko, koliko je potrebno kačkavalju da se istopi i da uhvati zlatnu koricu. Zbog toga što su sve komponente lazanje već pripremljene, nije je potrebno peći duže vreme.

Uspešnu pripremu vam želimo!

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji