Uprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane.
I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno da nađemo vremena i da pravimo domaće pripremljena jela za porodicu.
Ipak, koliko god da je ukusno domaće jelo, ni jedna domaćica ne želi da provede ceo dan u kuhinji. Zato birajte recepte koji su ukusni, efektni i ne oduzimaju vam sve vreme sa svojom pripremom.
Takvo jelo je lazanja. Sama priprema lazanje ne oduzima mnogo vremena, čak i da je pravite sa domaćim, a ne kupljenim korama. Evo i nekoliko predloga za domaće pripremljene kore za lazanju.
Kore za lazanju I
Potrebni sastojci: brašno, 5 jaja, so.
Način pripreme: Zamesite tvrdo testo od navedenih sastojaka i nakon toga razvucite tanak list. U odgovarajuću posudu stavite vodu da provri, 2 l (po želji možete dodati neki bujon) i blanširajte kore 20-30 sekundi. Nakon toga ih izvadite i ostavite da se dobro ocede.
Kore za lazanju II
Potrebni sastojci: 4 jajeta, brašno 400 g, so
Način pripreme: Stavite jedno po jedno jaje u brašno, dodajte prstohvat soli. Testo mesite da bude glatko, treba da mesite oko 15 minuta. Nakon što umesite, uvijte krpom i ostavite 30 minuta.
Da biste razvili kore, brašno pospite po radnoj površini, da se testo ne lepi. Uzmite pažljivo i počnite da razvlačite prvo rukama, nakon toga oklagijom. Cilj je da bude veoma tanko. Ovako napravljeno testo je odgovarajuće ne samo za lazanje, nego i za taljatele, torteline, raviole, kanelone.
Ako želite da prirpemite kore za lazanju, secite listove na pravougaonik ili kvadrat - stvar ukusa. Možete kuvati 5 minuta, ali kada ćete koristiti kore za lazanju, nije potrebno kuvanje.
Komentari