bonapeti.rs»Saveti»Da li je Nes kafa štetna?

Da li je Nes kafa štetna?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
153819
Da li je Nes kafa štetna?

Kafa je jedan od napitaka koje obožavaju skoro svi. Ona može da bude u obliku granula ili praha. Neko ograničava sebe na samo jednu šoljicu kafe uz doručak, dok se za druge kafa pretvara skoro u narkotik bez kojega ne mogu da rade ni najprostije stvari.

Jutro mnogim ljudima započinje šoljicom osvežavajućeg napitka. Ipak, malo ljudi je svesno činjenice da pored okrepljujućeg efekta, kafa može da ozbiljno utiče na njihovo zdravlje.

Preterano konzumiranje kafe smanjuje tonus kože, što dovodi do neprijatnih pojava na njoj, uključujući i celulit. Glavni sastojak kafe je kofein, koji spada u supstance koje izazivaju zavisnost.

Nes kafa sadrži samo 15% prave kafe - sve ostalo su primese, uz pomoć kojih ovaj napitak postaje pristupačan što se cene tiče.

U prirodnoj kafi ima 50% manje kofeina u odnosu na instant kafu, pa je sasvim normalno da osobe koje koriste instant kafu budu u većem riziku od zavisnosti.Kao primese se koristi ovas, žitarice druge vrste, ljuske kafe, ječam, veštački kofein i različiti stabilizatori.

Nes kafa je lakša i brža za pripremu. Za pripremu brze kafe potrebno vam je samo malo instant kafe, šolja i vrela voda. Upravo zbog toga je i polovina ljubitelja napitka sa kofeinom spremna da žrtvuje ukus i da koriste koktel kofeinskih mirisa.

Ispijanje kafe će poboljšati stanje organizma čoveka koji pati od niskog pritiska, ali se u isto vreme ne preporučuje oosobama koje pate od srčanih problema, arteroskleroze, oboljenja bubrega i drugih oboljenja, jer kafa sadrži i velike količine ulja benzopirola.

Potencijalni negativni efekti Nes kafe na telo se ne pojavljuju odmah, već imaju tendenciju da se nagomilavaju vremenom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji