Makarone u rerni sa sosom ili bez sosa, sa kačkavaljem ili bez njega - svi ih vole. Pripremaju se lako i recept uvek uspeva. Postoje samo 2 pravila, kojih se treba pridržavati kod njihove pripreme, kako bi dobili lepe, ukusne i perfektno skuvane makarone.
Obavezno, pre nego što ih stavite u pleh i da ih ubacimo u rernu da se peku, moraju da budu skuvane. Obično se makarone kuvaju u posoljenoj vreloj vodi od 5 do 7 minuta. Ako propustite ovaj korak termičke obrade, makarone će biti suve, tvrde i jednostavno nejestive, posebno one koje su na površini pleha.
Kada makarone budu skuvane, ocedite ih i tada mogu da se postave u posudu u kojoj će se peći, pa ih tek tada stavite u rernu.
Većina domaćica voli da koristi gotove prelive ili one prelive koji se mogu napraviti od 2 sastojka u domaćim uslovima - naprimer, sveže mleko i jaja, ali je to na kraju krajeva vaš izbor i stvar ukusa.
Takođe, mogu da se dodaju i druge namirnice u makarone koje se peku u rerni - naprimer, kobasica ili meso.
Vreme pečenja makarona je između 15 i 25 minuta u zavisnosti od jačine vaše rerne (oko 180 stepeni).
Uvek možete da dodate kačkavalj i sir i da zapečete makarone.
Komentari