bonapeti.rs»Saveti»Da li limun nadražuje želudac?

Da li limun nadražuje želudac?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2721k2k
Da li limun nadražuje želudac?

Limun je izuzetno korisno citrusno voće, koje je izuzetno bogato vitaminom C. Kako obično znamo, čak i sa najkorisnijim stvarima ne treba preterivati, jer se mogu pojaviti neželjeni efekti.

Mnogo osoba koriste lekovite osobine limuna, tako što ga piju u formi soka, pomešanog sa malo vode. Ovo je veoma korisna navika, ali je moguće da se maloosetljiviji stomak nadraži.

Većina ljudi pije vodu sa sokom od limuna ujutru pre doručka. To može ozbiljno da naruši zdravlje samog želuca. Najčešće je posledica povećanje želučane kiseline.

Ako se preteruje sa upotrebom soka od limuna ozbiljno se povećava rizik od pojave gastritisa, pa čak i čira. Zbog toga, ako imate nekakve probleme sa želucem, najbolje je da se konsultujete sa lekarom, pre nego što započnete da konzumirate limun i sok od limuna.

Kako ne bi sebi napravili probleme sa želudcem i stomakom, možete da jedete limun, kada vam je želudac pun ili u kombinaciji sa medom, koji će ublažiti njegov kiseo ukus. Pored problema sa želucem, voda sa limunom može da prouzrokuje često uriniranje i samim tim i dehidrataciju, kao i oštećenje zubne gleđi i povećanu osetljivost zuba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji