Koliko kalorija ima u jednoj prženici?

Koliko kalorija ima u jednoj prženici?

Prženice su visoko pozicionirane među omiljenim doručkom na našim prostorima. Nema osobe, koja se sa setom ne seća ukusa i mirisa domaćih prženica, zlatne boje, omamljujućeg mirisa, ukrašene sa slatkom od jagode, šećerom u prahu ili komadom sira.

Prženice su posebno karakteristične za kuhinju sa balkanskih prostora. One su čudesan način da domaćica iskoristi stariji hleb, a istovremeno iznenadi porodicu ukusnim i aromatičnim doručkom.

I kao što svi znamo, najlepše stvari u životu su ili nemoralne, nezakonite ili nam dodaju višak kilograma, dolazimo do pitanja koliko kilokalorija ima u jednoj prženici.

Jedna prženica težine oko 80 grama ima oko 195 kcal. Na prvi pogled to nije baš mnogo, ali obično prženice ukrašavamo još kaloričnijim stvarima i to je pogubno za našu dijetu i težinu.

Koliko god da su ukusne prženice sa kiselim mlekom ne treba da preterujemo sa njima, jer da bi potrošili kalorije od samo jedne, treba da trčite 15 minuta, da vozite bicikl ili da skijate 22 minuta, da plivate pola sata ili da isto vreme provedete u fitnes sali.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji