Bonapeti.rs»Saveti»Kako se trešnje čiste od koštica?

Kako se trešnje čiste od koštica?

EliEli
Pomoćnik kuvara
209
Kako se trešnje čiste od koštica?

Svi mi volimo trešnje. Ovo izuzetno voće je omiljeno mnogima, a ne samo to - svi ga povezujemo sa dolaskom leta i prekrasnim toplim vremenom.

Svaka država ima svoje trešnjarske krajeve i mesta gde je trešnja najlepša. Srbija ima trešnje iz Ritopeka i Čelareva. U Bugarskoj, naprimer, trešnje iz Ćustendila.

Pre nego što pojedemo trešnje, mnogo je bolje da im uklonimo koštice, umesto da se stalno borimo sa njima dok jedemo ukusno meso ploda.

Upravo sada ćemo razmotriti nekoliko varijanti za čišćenje koštica iz trešanja, kako bi mogli da uživamo poitpuno.

1. Uklanjanje koštica uz pomoć noža

Nož je dobar pomoćnik u svemu i upravo zbog toga može da pomogne i ovde. Treba jednostavno da presečete plod na pola i da pažljivo odvojite košticu od mesnatog dela.

Nedostatak ovog načina je taj što plod ne ostaje ceo, a velika verovatnoća je i da ćemo izgubiti deo soka.

Zbog toga u pomoć dolazi druga varijanta

2. Odstranjivanje koštica uz pomoć drvenog štapića za ražnjić

Potreban vam je drveni štapić za ražnjiće, staklena ili plastična flaša sa tesnim grlom i naravno - trešnje. Kada ste oprali trešnje, jednu po jednu trešnju stavljajte na vrh flaše. Otvor flaše treba da bude manjeg prečnika, kako vam trešnje ne bi upadale u flašu. Kada postavite trešnju na flašu uz pomoć drvenog štapića, kojim probijete trešnju u sredini izbacite košticu u flašu. Na ovaj način ćete sačuvati trešnje cele i moći ćete da uživate u ukusnim i sočnim plodovima.

Razume se, varijanta za čišćenje koštica iz trešanja uz pomoć aparata za čišćenje koštica je najbolji mogući izbor. Često se koristi i metoda uklanjanja koštica uz pomoć sigurnosne igle.

Ako volite trešnje, preporučujemo da obavezno pripremite jedan:

- kolač od trešanja;

- čizkejk sa trešnjama;

- ili drugi kolač sa trešnjama.

Prtijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji