Većini današnjih žena je prosto nametnuto da objedine uloge majki, domaćica i profesionalaca u poslu, a to je veliki izazov. Pored toga, one su često opterećene i domaćinstvom i odgovaraju za kuvanje. Rvo zbog čega su one prinuđene da pronalaze svakakve trikove, kako bi uspele da se izbore sa svim obavezama.
Jedan od najčešćih trikova za uštedu vremena u radnim danima je da domaćica pripremi dosta hrane tokom vikenda, a da ostatak sedmice prosto podgreva tu hranu. Dobra veste je da se na isti način može postupati i sa testom.
Meko testo za mekike ili pogačice, pa šak i testo za kiflice ili za pogaču, može se čuvati u frižideru danima.
Ako je testo ostavljeno u najlon kesi i obilno je premazano uljem, ono može stajati u frižideru oko 4-5 dana, a da se to ne odrazi na nikakav način na njegov ukus. Nakon tog roka, testo počinje da gubi elastičnost i počinje da dobija kiselkast ukus.
Komentari