Kako da napravite pavlaku od kokosa?

Kako da napravite pavlaku od kokosa?

U slučaju netolerancije na životinjske proizvode ili bilo koji sastojak u njima, kao i kada ste orijentisani ka vegetarijanskom načinu ishrane ili kulturi veganske ishrane, tražite alternativu koja vam pruža kompletan režim ishrane i raznovrsnost u njoj.

Za pripremu slatkiša, soseva, mlečnih supa i kremova, biljna mleka i biljne pavlake su odlična alternativa.

Ovde ćemo se usredsrediti na kokosovu pavlaku, koju je tako lako pripremiti kod kuće, a kad jednom probate, više nećete pribegavati kupljenoj iz prodavnice. Pored znatno boljeg i svežijeg ukusa i teksture, domaća kokosova pavlaka svakako je korisnija, jer će zadržati sve životno važne i značajne supstance kokosa.

Sve što vam treba za akciju je jedan kokosov orah. Mora biti dobro sazreo, ali ne sme dugo da stoji takav, jer tada gubi tečnost u sebi, a ukus mu se menja.

Lako ćete saznati koliko je kokos svež kada ga promućkate u prodavnici i začujete prijatnu buku prskanja kokosove vode iznutra.

Kod kuće uzmite oštar nož ili vadičep i izbušite jednu od tri rupe na površini kokosa. Samo je jedna rupa mekana, a ostale će vam pokazati otpor, pa ćete lako saznati koja je prava rupa.

Nakon probijanja rupe u čašu sipajte kokosovu vodu, vrlo je ukusna i korisna, ali je treba odmah ili u roku od sat vremena potrošiti kako ne bi izgubila korisna svojstva.

Kokosov orah razbijte čekićem, oljuštite ga, a belo meso isecite na komade i stavite u blender.

Nalijte 3-4 šolje vode i sameljite u uređaju, a zatim procedite kroz fino sito. S jedne strane dobijate prelepo kokosovo mleko, s druge - kokosovo brašno.

Ali ovde se fokusiramo na želju za pravljenjem kokosove pavlake i kao iznenađenje ćemo vam reći da da biste je dobili, jednostavno ne morate da radite ništa posebno. Sipajte mleko u bokal sa širim otvorom i ostavite da odstoji dok se vazdušasta i gusta bela supstanca ne slegne na površini. Podignite je špatulom i prebacite u posudu i to je vaša kokosova pavlaka!

Koristite je po želji u raznim poslasticama i sosevima i uživajte u inspiraciji i raspoloženju ovog domaćeg proizvoda koji ste sami pripremili.

Uspeh!

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji