Priprema torti je veoma teško i komplikovano, ponekad su potrebni sati i ne može to da radi svaki kuvar. Veliki izazov je da napraviš sočnu tortu, čak i kada imaš sve potrebne sastojke, vreme i tačne instrukcije.
Među najvećim finesama prilikom pravljenja torti je priprema krema za tortu, od kojeg zavisi ukus i izgled torte Međutim, ponekad je krem za tortu veoma redak i onda treba da se preduzmu mere, kako ga ne bismo bacili u kantu.
U zavisnosti od toga sa kakvim kremom pripremamo tortu, različiti su načini da se krem zgusne. Obično kada se govori o kremu sa pavlakom, dovoljno je da se doda još malo pavlake, da se dobro umuti i da se ostavi da se ohladi.
Kada to ne pomogne, onda prelazimo na plan B. On predviđa da se u krem doda bela čokolada, rastopljena na pari. Možete probati da umutite malu količinu krema sa šećerom u prahu, što će ga takođe zgusnutu.
Ako pripremate tortu sa kremom od jaja i on bude previše redak, možete dodati pola supene kašike brašna, zapečenog na tiganju, rastvorenog u toplom mleku.
Previše retki kremovi se mogu zgusnuti sa malom količinom želatina, koji će zgusnuti njihovu teksturu. Za oko 500 ml krema je dovoljno samo 8 g želatina, kojeg treba rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj i dodati.
Komentari