Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo krem bez grudvica?

Kako da napravimo krem bez grudvica?

ažurirano:
Kako da napravimo krem bez grudvica?

Svaki put kada odlučimo da napravimo kolač ili tortu za specijalne prilike, postavlja se pitanje kako da napravimo krem od jaja da bude gladak i bez grudvica - mekan kao onaj u poslastičarnici.

Odgovor je veoma prost - uzimamo posudu i u njoj mutimo dobro mikserom ili žicom šećer, brašno ili skrob (zavisi šta smo odlučili da koristimo) sa malo svežeg mleka - treba da dobijemo glatku kašu.

Preostalo mleko ugrevamo, čim provri skidamo sa vatre i u njega, uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja.

Vraćamo na vatru i mešamo dok se ne zgusne i dok se ne stvore prvi mehurići - oni su pokazatelj da je domaći krem kuvan.

Evo i jednog recepta za ukusan krem, po kojem će krem uvek biti gladak i bez grudvica.

1 jaje

3 supene kašike šećera

3 supene kašike brašna

700 ml svežeg mleka

Za raskoš ponekad stavljam maslac, umućenu pavlaku/belanca ili čokoladu.

Da se ne hvata korica dok se hladi, pokrivamo folijom, zalepimo po površini da nema kontakt sa vazduhom.

Probajte i dobićete veoma gladak i ukusan domaći krem.

Ako i vi volite domaće pripremljene kremove, pogledajte ove naše predloge za:

- ukusan krem karamel;

- čokoladni krem;

- ili krem brule;

Pogledajte takođe kako da zgusnete krem, ako vaš postane mnogo redak i saznajte koje posude se koriste za krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni