Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo krem bez grudvica?

Kako da napravimo krem bez grudvica?

Kako da napravimo krem bez grudvica?

Svaki put kada odlučimo da napravimo kolač ili tortu za specijalne prilike, postavlja se pitanje kako da napravimo krem od jaja da bude gladak i bez grudvica - mekan kao onaj u poslastičarnici.

Odgovor je veoma prost - uzimamo posudu i u njoj mutimo dobro mikserom ili žicom šećer, brašno ili skrob (zavisi šta smo odlučili da koristimo) sa malo svežeg mleka - treba da dobijemo glatku kašu.

Preostalo mleko ugrevamo, čim provri skidamo sa vatre i u njega, uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja.

Vraćamo na vatru i mešamo dok se ne zgusne i dok se ne stvore prvi mehurići - oni su pokazatelj da je domaći krem kuvan.

Evo i jednog recepta za ukusan krem, po kojem će krem uvek biti gladak i bez grudvica.

1 jaje

3 supene kašike šećera

3 supene kašike brašna

700 ml svežeg mleka

Za raskoš ponekad stavljam maslac, umućenu pavlaku/belanca ili čokoladu.

Da se ne hvata korica dok se hladi, pokrivamo folijom, zalepimo po površini da nema kontakt sa vazduhom.

Probajte i dobićete veoma gladak i ukusan domaći krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni