Koliko vremena se peče čizkejk?

Koliko vremena se peče čizkejk?

Čizkejk je moderna i omiljena poslastica u današnje vreme. Često kada izađemo da pojedemo obrok u restoranu i vidimo ga u meniju, naručimo ga, ali volimo da ga pripremimo i kod kuće.

Ne postoji ništa bolje od kuvanja omiljene hrane kod kuće, ali posebno u pripremi čizkejka postoji nekoliko malih tajni, koje bi svaka domaćica trebalo da zna i savlada.

Možda najviše zabrinjava domaćice samo pečenje čizkejka. Čizkejk se peče dva puta, rečeno u šali. Prvo se peče kora za ovaj kolač, koja se, nakon što se poravna na dnu tepsije (poželjno sa prstenom koji se odvaja), stavi u rernu zagrejanu na 160 stepeni oko 20 minuta kako bi se kora za kolač mogla ispeći.

Kada se ispeče, sipa se pripremljena mešavinu za čizkejk sa krem sirom i poravna se preko zapečene kore.

Ovde dolazi vreme za drugu fazu pečenja čizkejka. Tepsija se napuni do približno polovine zapremine i stavi u rernu na oko sat i 30 minuta, ali to zavisi od samog recepta za čizkejk.

Kada se vreme pečenja poznato, važno je da ne žurite sa vađenjem posude iz rerne. Smesa naraste tokom pečenja i ako je odmah izvadite, čizkejk će ispucati zbog nastale temperaturne razlike.

Da biste to sprečili, potrebno je samo malo otvoriti vrata rerne da se vaš desert ohladi i da ga održite dobro pečenim.

Kad se potpuno ohladi, možete ga ukrasiti po svom ukusu sezonskim voćem, domaćim džemom ili prelivima. Mogućnosti je toliko mnogo.

Na sajtu bonapeti.rs možete pronaći recepte za čizkejk po svom ukusu i pripremiti svoj omiljeni kolač.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji