Pečena svinjska kolenica je veomajednostavno i neverovatno ukusno jelo. Priprema se veoma prosto i lako, ne traži nikakvo kulinarsko umeće, a rezultat prevazilazi sva vaša očekivanja.
Mesopečene svinjske kolenice je neverovatno sočno i ukusno, prosto se topi u ustima, jer kolenica ima kako mekano i dijetalno meso, tako i masnije, koje doprinosi boljem ukusu.
Jedna od finesa pri pripemanju svinjske kolenice je i njeno dugo pečenje. Svinjska kolenica treba da se peče u ne previše zagrejanoj rerni bar 2,5 - 3 sata po kilogramu mesa.
Ako stavite u posudu dve prethodno začunjene kolenice sa ukupnom težinom 1,5 - 2 kilograma, dobro bi bilo da produžite vreme pečenja na 3,5 sata. Svinjska kolenica se peče pokrivena aluminijumskom folijom,kako bi meso ostalo sočno i ukusno.
Još kulinarskih tajni za pripremanje svinjske kolenice možete otkriti na našem sajtu. Tu ćete naći i oprobane recepte za svinjsku kolenicu sa vinom, svinjsku kolenicu iz rerne i kolenicu sa pivom.
Komentari