Celer je povrće poznato iz davnih vremena, a poznat po svojim mnogobrojnim korisnim osobinama. Celer dozvoljava da bude korišćen kao začin, sastojak u pripremi različitih salata, glavni sastojak supa i ima mnogo, mnogo drugih primena.
Celer se može jesti i svež i kuvan, a može se i sušiti i koristiti kao začin zimi kada na tržištu ne postoji veliki izbor povrća.
Kada treba da skuvate celer, prvo morate dobro da očistiti koren i stabljike povrća i da ih stavite u slanu vodu.
Vreme za kuvanje celera je različito. Ako imate stariji koren, trebaće vam oko 30 minuta. Ako je koren mlad i tek porastao, vreme kuvanja ne bi trebalo da bude duže od 15 minuta na umerenoj vatri.
Izbegavajte kuvanje povrća na prekomerno jakoj vatri, jer tada brzo uvene i nakon toga previše omekša.
Eksperimentišite i podelite svoje rezultate sa nama na bonapeti.rs.
Komentari