Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gorka so (Engleska so)Kod problema sa masnom kosom i peruti, dodajte nekoliko kašika engleske soli u šampon koji koristite....
09. maj
Šarena soSvi začini zajedno sa solju prema ukusu i kurkuruznim brašnom se samelju fino mašinom za mlevenje.
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
19. maj
Domaća šarena soSeme bundeve i kukuruz unapred sameljite.
Seme bundeve treba da daje gustinu, možete ih izostaviti ako želite.
Sve se dobro izmeša u posudi i onda može dugo da se čuva u tegli.
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija...
11. jul
Engleska keks-čokoladna tortaPrsten za tortu prečnika 16 cm i ivicom od 6 cm dobro se podmaže komadom maslaca. Stavlja se u ravan kalup pokriven papirom za pečenje.
Keks se namrvin na veličinu badema.
U posudi sa mikserom se umuti maslac i šećer...
15. dec.
Engleska salata od krompiraKrompir se skuva, ali ne treba da se raspada. Ako mu je finija kora, ne ljušti se. Nakon što se skuva, sklanja se sa ringle i ostavlja sa strane.
Za to vreme se pravi sos od majoneza, kiselog mleka i maslinovog ulja. Dodaje...
17. maj
Engleska pita od trešanjaPripremite testo. Brašna i maslac umutite, pa im dodajte vodu. Umešeno testo podelite na dva dela i ostavite ga na pola sata.
Očistite trešnje od koštica i stavite ih u šerpu da se kuvaju sa vodom. Nakon toga dodajte šećer...
30. jun
SoSo nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So je izvor pozitivno naelektrisanih jona natrijuma i negativno naelektrisanih jona hlora. Upravo zbog toga je so najvažniji mineral u ishrani...
11. jul
Engleska pita sa trešnjama i maslacemRerna 220 stepeni - na 15 min. i 180 stepeni na 20/25 min;
Dubok keramički kalup ili drugi odgovarajući prečnika otprilike 22-23 cm, dabro nauljen i posut brašnom.
Kora sa maslacem
U posudu se sipa brašno, so i šećer...
05. nov.
Morska SoMorska so je prirodan proizvod, svrstava se u vrh najznačajnijih darova koje more može da nam da. U njenom sastavu ima više od sto mineralnih materija, koje se sastoje od preko 80 elemenata Mendeljejevog periodnog sistema...
27. jun
Himalajska SoOdmah posle šećera, so je najčešće korišćen začin. Po nekom nepisanom pravilu se kod nas jelima dodajte 3 puta više soli nego što je to dozvoljenih 3 - 5 mg dnevno. Posledice prekomerne konzumacije soli mogu biti opasne po...
03. jun
So - koristi i šteteNatrijum hlorid, Štetnost Zdravstvene organizacije nas često upozoravaju na opasnosti od soli, koju svi tako često konzumiramo. To je zbog tvrdnje da visok unos soli dovodi do niza zdravstvenih problema, uključujući visok...
16. avgust
Kako se pravi šarena soŠarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju.
Recepti po kojima...
03. jun
Maldonska so - suština i prednostiPo svojoj suštini to je morska so koja se dobija iz plitkih močvara koje se nalaze u gradu Maldon (sreće se i kao Maldon), Essex, Engleska....
08. jul
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPlava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti. To je jedinstven i redak mineral koji se nalazi u planinskim lancima Irana (severna provincija Semnan) - jedno od retkih mesta na svetu gde...
01. mart
Kako pravilno čuvati so?So je neizostavan deo svakog našeg jela, tako da moramo da znamo kako da je pravilno čuvamo.
Generalno, lepa so treba da bude mrvljiva i suva. Ako je ne skladištimo kako treba, može dobiti vlagu i postati veoma tvrda...
11. dec.
Šta je košer so?So je neizostavan sastojak svakog jela. Ukus hrane koju pripremamo ne bi vredeo ništa, ako nismo stavili bar malo soli. U poslednje vreme, međutim, sve se više govori o štetnosti soli i njenoj zloupotrebi u ishrani, a na...
16. jun
Himalajska so i limun pomažu kod mamurlukaGlavobolja je ozbiljan problem za desetine, ako ne i stotine hiljada ljudi širom sveta. Njena etiologija može biti različita i važno je da posetite lekara ako vas ovaj problem vrlo često muči. Uzroci, naravno, mogu biti...
01. jun
Šta je to maldonska so?Zbog svojih kvaliteta, dobija sertifikat koji ukazuje da se koristi na engleskom kraljevskom dvoru....
08. dec.
Kako so deluje na pritisak?So se ne preporučuje ljudima koji imaju visok krvni pritisak.
Naučno je dokazano da so povišava krvni pritisak. Prekomerna upotreba soli utiče na nervni sistem, dovodi do povećanog lučenja adrenalina, sužava arterije...
17. jun
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih oboljenja. To nije jedina šteta koju najpopularniji začin u kuhinji nanosi našem zdravlju.
Konzumacija veće količine...
28. april
Kako da izvučemo so iz sira?Obično se sir, nezavisno od toga da li je kupljen u prodavnici ili je pripremljen u domaćim uslovima, čuva u salamuri, pripremljenoj od soli i vode, da bi dugo sačuvao kvalitet.
Upotreba slane hrane je kontraindikovana...
15. maj