Bonapeti.rs»Saveti»Kako pravilno čuvati so?

Kako pravilno čuvati so?

Kako pravilno čuvati so?

So je neizostavan deo svakog našeg jela, tako da moramo da znamo kako da je pravilno čuvamo.

Generalno, lepa so treba da bude mrvljiva i suva. Ako je ne skladištimo kako treba, može dobiti vlagu i postati veoma tvrda kao grudva. Da biste to izbegli, evo nekoliko važnih saveta koje treba slediti kada čuvate so.

- So morate čuvati na mestu gde nema vlage i gde se stalno provetrava;

- Prilikom punjenja slanika, on mora biti dobro pokriven da vazduh i vlaga ne uđu unutra;

- Ne dirajte so mokrim ili masnim rukama i ne uzimajte so mokrom ili vlažnom kašikom;

- Ako so skladištite u teglu ili drugu veliku posudu, možete staviti unutra malu kesu od gaze koja je napunjena pirinčem - tako će, ako vlaga uđe u posudu, kesica pirinča upiti;

- Ako ste u prilici, dobro je da so čuvate u platnenim kesama. Ako nemate takvu mogućnost, najbolje je da so čuvate u staklenim posudama ili u originalnom, neotvorenom pakovanju. Ako ćete so staviti u slanike, oni treba da budu drveni ili keramički ako je moguće;

- Ako ste odlučili da so skladištite u plastičnim posudama, morate se uveriti da su ove posude namenjene posebno za čuvanje hrane.

Svakoj osobi je potrebno 5-7 grama soli dnevno. Tokom letnje sezone, kada se češće znojimo, količina soli se povećava na 10-15 grama dnevno.

A da bismo je dobili, možemo češće da jedemo slane grickalice ili slane mafine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni