Bonapeti.rs»Saveti»Kako da izvučemo so iz sira?

Kako da izvučemo so iz sira?

MarianeMariane
Džedaj
15633
Kako da izvučemo so iz sira?

Obično se sir, nezavisno od toga da li je kupljen u prodavnici ili je pripremljen u domaćim uslovima, čuva u salamuri, pripremljenoj od soli i vode, da bi dugo sačuvao kvalitet.

Upotreba slane hrane je kontraindikovana za bebe, decu, ljude sa visokim krvnim pritiskom i td. Tada je potrebno da se so redukuje.

To se najlakše radi kada se naseče na srednje komade i ostavi u sudu sa svežom vodom. Posle 24 sata u frižuderu, spreman je za konzumiranje.

Kada taj proces treba uraditi brže, stavi se voda da provri, njome se zalije sir, i nakon 20-tak minuta se ispire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni