Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kukuruz u tegliZa ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
30. jun
Konzervirani kukuruz u teglamaVažno je da tegle ne punite do vrha, s obzirom na to da će kukuruz nabubreti vremenom i postoji realna opasnost da poklopci eksplodiraju.
Konzervirani kukuruz u teglama je gotov....
31. jul
Kukuruz na pariZamrznut kukuruz se stavlja u korpicu za kuvanje na pari. Ako nemate, možete da koristite cediljku, po mogućstvu metalnu.
Korpica se stavlja u posudu sa vrelom vodom koju ne treba da dodiruje....
26. april
Kuvani kukuruz u ekspres loncuPo želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom.
Neka vam je slatko!
Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu....
20. jul
Pikantni kukuruz na roštiljuDobro premažite klipove kukuruza sosom. Zagrejte dobro roštilj.
Ispecite kukuruz na roštilju, uz povremeno okretanje i premazivanje sosom.
Pecite kukuruz dok ne bude gotov - oko 15-20 minuta....
07. sep.
Kuvani kukuruz sa maslacemZa to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode.
Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
26. nov.
Pirinač, kukuruz i grašak iz rerneGrašak je iz konzerve i kukuruz. Potrebnu količinu operemo i dodajemo u pirinač u plehu.
Povrće začinimo željenim začinima, promešamo dobro i prelivamo sa 1 1/2 šolje vode. Pečemo na 180 stepeni....
13. dec.
KukuruzVrste kukuruza
Ima sedam najrasprostranjenijih vrsta kukuruza. To su:
- Kukuruz vrsta dent - poznata još i kao poljski kukuruz....
06. jun
Mlečni kukuruz sa začinima u rerniKukuruz se očisti od listova. Opere se i osuši kuhinjskim ubrusom. Meki maslac se promeša sa svim začinima.
Kukuruz se dobro namaže četkom sa svih strana maslacem sa začinima....
13. jun
Kuvani kukuruz na pari u multikukeruNakon što prođe vreme oslobodite paru iz ventila i izvadite gotov kukuruz.
Pospite prstohvatom soli i po želji namažite maslacem dok je još topao.
Brz. lak i ukusan kukuruz na pari u multikukeru....
25. jul
1
Pečeni kukuruz na grilu sa maslacemOljuštite i očistite kukuruz.
Ispecite ga na grilu.
Dok je još topao, namažite maslacem sa svih strana i dinstajte kratko.
Pre serviranja začinite solju.
Po želji dodajte i druge začine....
12. maj
Kuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljemKada je gotov, kuvani kukuruz pospite solju i izrendanim kačkavaljem i namažite maslacem i istucanim belim lukom.
Uživajte u ovom toliko ukusnom kuvanom kukuruzu sa maslacem i kačkavaljem....
03. sep.
Prženice od kukuruza i čorizaKukuruz blago isitnite, da oslobodi skrob i da se prženice lakše zgusnu. Čorizo isecite na kockice i dodajte ga kukuruzu. jaje umutite i sipajte posudu sa ostalim sastojcima....
13. maj
Krem kukuruz sa sitnim sirom i kačkavaljemKrem kukuruz sa sitnim sirom i kačkavaljem je gotov.
Recept je adaptiran sa bloga Lusi Eftimove. Ona pravi kukuruz sa krem sirom i kod mene su uvećane količine. Dobija se sjajno jelo za jedan lagan ručak ili večeru....
03. sep.
Kako se kuva kukuruzMožete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu. Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja.
Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
27. april
Kuvani kukuruzKuvajte na umerenoj vatri 30 minuta, ako je mlečan kukuruz, onda će se skuvati još brže. Izvadite i premažite maslacem i preko posipajte so. Brzo i ukusno!...
24. sep.
Pečeni kukuruzOčistite kočnje kukuruza i isecite svaki na 3-4 dela.
Promešajte sve ostale sastojke i namažite dobro parčiće kukuruza tom marinadom....
27. mart
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Ako volite kukuruz, pogledajte i:
- naši recepti za kukuruz;
- salate sa kukuruzom;
- ili naučite šta kukuruz sadrži;...
13. mart
Korisna svojstva kukuruzaKukuruz je unikatna biljka od koje se koriste gotovo svi delovi. Mlade biljke odlaze za pripremu silaža za hranjenje krupne rogate stoke, cvast kukuruza (stigme i štapovi) - lekakovit proizvod za ljude....
27. jul
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?I tako - 100 g kukuruza sadrži:
- sirovi kukuruz - 86 kcal;
- kukuruz u kokicama bez maslaca - 325 kcal;
- prženi kukuruz/kukuruz na roštilju - 441 kcal;
- kuvani kukuruz - 123 kcal;
- kukuruz u mikrotalasnoj...
04. nov.
Kukuruzno brašnoKukuruzno brašno u kulinarstvu
Kukuruzno brašno može u potpunosti zameniti pšenično....
20. jul
Kukuruzni GrizKoristite kukuruzni griz da napravite ukusne i zdrave recepte kao što su:
- kukuruzni hleb;
- palenta;
- kukuruzni hleb;
- kukuruzne lepinjice....
13. dec.