Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da zamrznemo kukuruz?

Kako da zamrznemo kukuruz?

Jana G.Jana G.
Početnik
1795
Kukuruz

Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.

Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje.

Kupovinom kukuruza u sezoni kada je jeftin, uštedećete mnogo novca posle, a moći ćete dugo da uživate u njegovom ukusu i da ga koristite za pripremu ukusnih jela.

Zamrznuti kukuruz

Kukuruz možete zamrznuti i u celim klipovima i na pola, kao i u oljuštenom obliku. Kupite količinu klipova za koju mislite da vam je potrebna.

Svaki klip očistite tako što ćete ukloniti lišće, zatim takozvanu kukuruznu svilu – dugačke pramenove koji izlaze iz klipa.

Da biste zamrznuli kukuruz u klipu, prvo ga morate blanširati. Tako će zadržati svoj ukus i korisna svojstva čak i kada je zamrznut.

Blanširanje čini kukuruz ukusnijim i olakšava njegovo skidanje zrna sa klipa.

Pečeni kukuruz

Klipovi se stave u posoljenu ključalu vodu i kuvaju oko četiri minuta.

Da se ​​proces kuvanja ne bi nastavio i nakon što skinete kukuruz sa ringle, prolijte vrelu vodu i sipajte hladnu vodu do ivice šerpe. Takođe možete dodati led.

Sada je vreme da odlučite da li ćete zamrznuti kukuruz u zrnima ili u klipu. Ako odlučite da želite da jedete pojedinačna zrna, iskrunite klip - posle blanširanja to je vrlo lako.

Okrunjenim zrnima napunite male paketiće, koje će vam trebati za pripremu jednog obroka. Kada je pakovanje kompletno, položite ga na sto po dužini i pritisnite kesu da izbacite višak vazduha. Zatvorite svaku kesu i stavite je u zamrzivač.

Ako želite da zamrznete cele klipove ili polovine, posle blanširanja poređajte ih u kesice, izbacite višak vazduha, zatvorite kese i stavite u zamrzivač.

Možete zamrznuti kukuruz u zrnu ili u klipu i bez blanširanja, ali to će uticati na njegov izgled i ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest