Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pile na soliSo za ovaj recept treba da bude morska - može biti krupna ili fina. Neće vam biti potrebno celo pakovanje. Uzmite pleh u kome ćete peći pile i sipajte toliko soli da pokrije dno pleha.
Alevu papriku i biber rastvorite...
15. avgust
Riba na soliOčistimo ribu. U pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu.
Kad...
23. sep.
Pile na morskoj soliPile se prepolovi, bez da se odvajanja polovina, začini se soja sosom i karijem.
U doboki pleh se sipa morska so, dok u potpunosti ne prekrije dno. Odgore se stavlja pile.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, dok pile...
13. feb.
Škampi, pečeni na soli1. Namažemo dno širokog tiganja sa malo malinovog ulja i ugrevamo na jakoj vatri.
2. Rasporedimo jedan sloj soli debljine oko 4 milimetra, tako da se ne vidi površina tiganja.
3. Sačekamo da se so ugreje i stavljamo...
19. dec.
Pečeno pile na soliRernu zagrejati na 180 stepeni.
Pile oprati i dobro prosušiti krpom ili kuhinjskim ubrusom. Bitno je da pile bude suvo.
U pleh, na sredinu, gde će biti pile, rasporediti so.
Staviti pile tako da prsima leži na podlozi...
21. sep.
Krhko pile na soliPile prepolovite, posolite sa svih strana i stavite prerezanom stranom na dole na kilogram soli stavljen na dno tepsije odgovarajuće veličine.
Pecite krhku piletinu na 180 stepeni dok ne porumeni.
Ne okrećite pile...
18. avgust
Svinjske šnicle preko soliSipajte polovinu morske soli u pleh u ravnom sloju po celom dnu.
Namažete svinjsko meso maslinovim uljem i stavite na so u plehu.
Nakon toga pospite začinima ruzmarinom, majčinom dušicom, belim lukom u prahu i biberom...
31. mart
1
Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?U sezoni pripreme turšija i zimnica, svaka porodica neizostavno pravi kiseli kupus u buradima. Međutim, mnogi ljudi ne znaju tačno koju so da koriste da bi dobili najukusniji kiseli kupus.
Ako ste i vi jedan od tih,...
21. jul
Dijeta sa ograničenjem soliOsim što smanjuje nivoe krvnog pritiska i smanjuje rizik od bolesti srca, danas se smatra da smanjeni unos soli može da smanji rizik od nekih vrsta raka, među kojima je rak želuca....
09. nov.
Očistite kuću pomoću soliČišćenje kuće pomoću soli
Kako da operete podove u kući
Slani rastvor veoma dobro deluje na različite vrste nečistoća i uklanja mrlje. Čak se ni prašina ne lepi toliko mnogo na površine obrisane slanom vodom....
01. april
Pile na soli iz rernePile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem.
U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo.
Možete servirati sa zelenom salatom ili kuvanim pirinčem po...
13. jul
1
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Kako da smanjite konzumaciju soli?Svi govore o šećeru, niko ne govori o soli.
Nije samo upotreba slatkiša ono što nas uznemirava i šteti. Milioni ljudi umiru svake godine zbog prekomerne potrošnje soli. Zašto je to opasno za nas i kako da saznamo da je...
28. jun
Pečena orada u omotu od soli1. U dubokoj posudi pomešajte svu so sa vodom dok se dobro ne pokvasi.
2. U odgovarajući pleh stavite papir za pečenje i rasporedite ravan sloj debljine 1 cm od polovine soli. Ne treba da se pokriva cela površina pleha...
15. nov.
Pečeno pile sa začinima na soliOperem i osušim dobro pile. U posudu za pečenje rasporedim so ravnomeno na dno.
Pile natrljam solju i ostalim začinima i spolja i iznuta. Stavljam pile leđima na gore i pokrivam aluminijumskom folijom posudu za pečenje...
22. jun
Pile na soli, pečeno u rerniPile operite i prosušite krpom.
U pleh za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 kg soli na mestu gde će biti pile.
Položite pile u pleh. Jače pritisnite da dobro prilegne.
Uključite rernu na 180-200°C i zaboravite...
17. avgust
Losos u soli sa domaćim majonezomOčišćeni i osušeni losos napunite seckanim limunom, peršunom i lukom.
Pomešajte kamenu so, jaja i 250 ml vode u velikoj posudi, a zatim ravnomerno rasporedite trećinu soli preko velikog pleha za pečenje, praveći blago...
17. okt.
Pečena riba u kori od soliOdgovarajuće za pečenje u kori od soli su bele ribe sa ;vrstim, ali u isto vreme nežnim mesom....
08. okt.
Krhko pečeno pile na morskoj soliPile se očisti i opere. Pomoću noža se iseče sa strane leđa.
Koža pileta se lagano odlepi pazeći da se ne pokida. Cilj je da začinimo pile i njegovo meso tako što pospemo začinima i ispod kože.
U tepsiju u kojoj ćemo...
29. jun
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.