Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pile na soliPile na soli
15. avgust
So za ovaj recept treba da bude morska - može biti krupna ili fina. Neće vam biti potrebno celo pakovanje. Uzmite pleh u kome ćete peći pile i sipajte toliko soli da pokrije dno pleha. Alevu papriku i biber rastvorite...
Riba na soliRiba na soli
23. sep.
Očistimo ribu. U pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova. Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu. Kad...
Pile na morskoj soliPile na morskoj soli
13. feb.
Pile se prepolovi, bez da se odvajanja polovina, začini se soja sosom i karijem. U doboki pleh se sipa morska so, dok u potpunosti ne prekrije dno. Odgore se stavlja pile. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, dok pile...
Škampi, pečeni na soliŠkampi, pečeni na soli
19. dec.
1. Namažemo dno širokog tiganja sa malo malinovog ulja i ugrevamo na jakoj vatri. 2. Rasporedimo jedan sloj soli debljine oko 4 milimetra, tako da se ne vidi površina tiganja. 3. Sačekamo da se so ugreje i stavljamo...
Pečeno pile na soliPečeno pile na soli
21. sep.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pile oprati i dobro prosušiti krpom ili kuhinjskim ubrusom. Bitno je da pile bude suvo. U pleh, na sredinu, gde će biti pile, rasporediti so. Staviti pile tako da prsima leži na podlozi...
Krhko pile na soliKrhko pile na soli
18. avgust
Pile prepolovite, posolite sa svih strana i stavite prerezanom stranom na dole na kilogram soli stavljen na dno tepsije odgovarajuće veličine. Pecite krhku piletinu na 180 stepeni dok ne porumeni. Ne okrećite pile...
Svinjske šnicle preko soliSvinjske šnicle preko soli
31. mart
1
Sipajte polovinu morske soli u pleh u ravnom sloju po celom dnu. Namažete svinjsko meso maslinovim uljem i stavite na so u plehu. Nakon toga pospite začinima ruzmarinom, majčinom dušicom, belim lukom u prahu i biberom...
Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?
21. jul
U sezoni pripreme turšija i zimnica, svaka porodica neizostavno pravi kiseli kupus u buradima. Međutim, mnogi ljudi ne znaju tačno koju so da koriste da bi dobili najukusniji kiseli kupus. Ako ste i vi jedan od tih,...
Dijeta sa ograničenjem soliDijeta sa ograničenjem soli
09. nov.
Osim što smanjuje nivoe krvnog pritiska i smanjuje rizik od bolesti srca, danas se smatra da smanjeni unos soli može da smanji rizik od nekih vrsta raka, među kojima je rak želuca....
Očistite kuću pomoću soliOčistite kuću pomoću soli
01. april
Čišćenje kuće pomoću soli Kako da operete podove u kući Slani rastvor veoma dobro deluje na različite vrste nečistoća i uklanja mrlje. Čak se ni prašina ne lepi toliko mnogo na površine obrisane slanom vodom....
Pile na soli iz rernePile na soli iz rerne
13. jul
1
Pile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem. U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo. Možete servirati sa zelenom salatom ili kuvanim pirinčem po...
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Kako da smanjite konzumaciju soli?Kako da smanjite konzumaciju soli?
28. jun
Svi govore o šećeru, niko ne govori o soli. Nije samo upotreba slatkiša ono što nas uznemirava i šteti. Milioni ljudi umiru svake godine zbog prekomerne potrošnje soli. Zašto je to opasno za nas i kako da saznamo da je...
Pečena orada u omotu od soliPečena orada u omotu od soli
15. nov.
1. U dubokoj posudi pomešajte svu so sa vodom dok se dobro ne pokvasi. 2. U odgovarajući pleh stavite papir za pečenje i rasporedite ravan sloj debljine 1 cm od polovine soli. Ne treba da se pokriva cela površina pleha...
Pečeno pile sa začinima na soliPečeno pile sa začinima na soli
22. jun
Operem i osušim dobro pile. U posudu za pečenje rasporedim so ravnomeno na dno. Pile natrljam solju i ostalim začinima i spolja i iznuta. Stavljam pile leđima na gore i pokrivam aluminijumskom folijom posudu za pečenje...
Pile na soli, pečeno u rerniPile na soli, pečeno u rerni
17. avgust
Pile operite i prosušite krpom. U pleh za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 kg soli na mestu gde će biti pile. Položite pile u pleh. Jače pritisnite da dobro prilegne. Uključite rernu na 180-200°C i zaboravite...
Losos u soli sa domaćim majonezomLosos u soli sa domaćim majonezom
17. okt.
Očišćeni i osušeni losos napunite seckanim limunom, peršunom i lukom. Pomešajte kamenu so, jaja i 250 ml vode u velikoj posudi, a zatim ravnomerno rasporedite trećinu soli preko velikog pleha za pečenje, praveći blago...
Pečena riba u kori od soliPečena riba u kori od soli
08. okt.
Odgovarajuće za pečenje u kori od soli su bele ribe sa ;vrstim, ali u isto vreme nežnim mesom....
Krhko pečeno pile na morskoj soliKrhko pečeno pile na morskoj soli
29. jun
Pile se očisti i opere. Pomoću noža se iseče sa strane leđa. Koža pileta se lagano odlepi pazeći da se ne pokida. Cilj je da začinimo pile i njegovo meso tako što pospemo začinima i ispod kože. U tepsiju u kojoj ćemo...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....