Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?
Каква сол се слага за кисело зеле?
Bonapeti.rs»Saveti»Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?

Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?

Koja vrsta soli se koristi za kiseli kupus?

U sezoni pripreme turšija i zimnica, svaka porodica neizostavno pravi kiseli kupus u buradima. Međutim, mnogi ljudi ne znaju tačno koju so da koriste da bi dobili najukusniji kiseli kupus.

Ako ste i vi jedan od tih, ovaj savet je za vas. Reći ćemo vam koju tačno so da koristite za kiseli kupus da biste imali dobro soljen i ukusan kiseli kupus.

Kao i sve drugo što pripremamo, postoji nekoliko nepisanih pravila pri pripremi kiselog kupusa, kojih se pridržavamo, a rezultat će uvek biti savršen.

Jedno od tih pravila je tačno koju so da koristite.

- Najvažniji sastojci za pravljenje kiselog kupusa su naravno kupus, voda i so. Mnoge domaćice dodaju i druge stvari, ali ovo su tri osnovna sastojka;

- So koju treba da koristite je morska so, kuhinjska so, koja treba da bude što krupnija, ali ni u kom slučaju jodirana.

Najbolje je rastvoriti so sa jednim delom vode. Najlakši način za rastvaranje soli je u toploj vodi. Opšte pravilo je da što više soli stavite u kiseli kupus, to će duže trajati.

Sada znate koju so da stavite u kiseli kupus da biste imali savršen rezultat i da biste i ove zime mogli da pripremite svoj omiljeni kiseli kupus sa svinjetinom i sarme od kupusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji