U sezoni pripreme turšija i zimnica, svaka porodica neizostavno pravi kiseli kupus u buradima. Međutim, mnogi ljudi ne znaju tačno koju so da koriste da bi dobili najukusniji kiseli kupus.
Ako ste i vi jedan od tih, ovaj savet je za vas. Reći ćemo vam koju tačno so da koristite za kiseli kupus da biste imali dobro soljen i ukusan kiseli kupus.
Kao i sve drugo što pripremamo, postoji nekoliko nepisanih pravila pri pripremi kiselog kupusa, kojih se pridržavamo, a rezultat će uvek biti savršen.
Jedno od tih pravila je tačno koju so da koristite.
- Najvažniji sastojci za pravljenje kiselog kupusa su naravno kupus, voda i so. Mnoge domaćice dodaju i druge stvari, ali ovo su tri osnovna sastojka;
- So koju treba da koristite je morska so, kuhinjska so, koja treba da bude što krupnija, ali ni u kom slučaju jodirana.
Najbolje je rastvoriti so sa jednim delom vode. Najlakši način za rastvaranje soli je u toploj vodi. Opšte pravilo je da što više soli stavite u kiseli kupus, to će duže trajati.
Sada znate koju so da stavite u kiseli kupus da biste imali savršen rezultat i da biste i ove zime mogli da pripremite svoj omiljeni kiseli kupus sa svinjetinom i sarme od kupusa.
Komentari