Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Vrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanjuVrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanju
26. dec.
Neke vrste maslinovog ulja se prave mešanjem različitih sorti maslina, dok se druge vrste, koje se nazivaju monosortna maslinova ulja, prave od maslina iste sorte....
Prženi krompir bez uljaPrženi krompir bez ulja
29. jun
Krompir ogulite i isecite na tračice. U posudu stavite belanca sa ostalim sastojcima i dobro promešajte. Isečeni krompir stavite u duboku posudu i dodajte im smesu sa jajima. Dobro promešajte krompir. U tavu...
Dijetalni ručak bez uljaDijetalni ručak bez ulja
12. sep.
Krompir oljuštiti i iseći na četvrtine. Patlidžan oprati i iseći na kocke. Luk iseći i šargarepu na četvrti. Meso i povrće pomešati i posoliti i pobiberiti. Staviti u pleh i pokriti folijom. Uključiti rernu na 150...
Kolač od mleka bez uljaKolač od mleka bez ulja
19. dec.
Umutiti jaja sa šećerom i dodati brašno i prašak za pecivo i vanilu. U jednu šerpicu staviti mleko sa maslacem i staviti u rernu da se otopi. Dodati mleko u posudu sa umešanim brašnom. Premazati pleh maslacem i sasuti...
Kolač sa jabukama bez uljaKolač sa jabukama bez ulja
25. dec.
U šerpu staviti sastave koji su za krem. Promešati i staviti na tihu vatru da se zgusne. Mešajte stalno kako ne bi zagorelo. Krem staviti u špric za šlag. Oljuštiti jabuke i iseći na tanke kriške. Razbiti jaja i staviti...
Supica sa kokoškom bez kapi uljaSupica sa kokoškom bez kapi ulja
07. avgust
Domaća kokoška se skuva u ekspres loncu oko sat vremena u oko 1 i 1/2 l vode, zajedno sa 2 supene kašike soli. Kad se pile skuva, izvadimo ga iz vrele vode. U vodu dodajemo krompir, isečemo na kockice, luk i šargarepu...
Koristi ricinusovog uljaKoristi ricinusovog ulja
03. nov.
Ricinusovo ulje je jedno od najpopularnijih i dragocenih biljnih ulja. Ono je bilo korišćeno od strane drevnih Egipćana kao laksativ i za stimulisanje porođaja. Ricinusovo ulje sada se načazi u mnogim kozmetičkim proizvodima...
Najkorisnija eterična uljaNajkorisnija eterična ulja
26. nov.
Pošto postoji oko 3 hiljade vrsta eteričnih ulja koje se široko koriste u životu ljudi, teško ih je sve znati....
Opekotine od uljaOpekotine od ulja
25. januar
Drugi važni detalj je da kod sličnih vrsti opekotina, ako vam se ipak pojave plikovi, jeste da ih ne bušite, pustite da sami nestanu prirodnim putem....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Lagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog uljaLagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog ulja
21. avgust
Sve proizvode stavite u visoku posudu u koju se može ubaciti štapni mikser. Počnite da mutite odozdo i povlačite postepeno štapni mikser sve dok cela smesa ne postane bela. Kad je domaći majonez gotov, stavite ga u...
Lignje na ploči sa sosom od maslinovog uljaLignje na ploči sa sosom od maslinovog ulja
18. okt.
1. Lignje očistite, tako što prvo izvučete pipke i ostavite ih na stranu. Iz tela lignje izvadite unutrašnje organe i prozračnu kost, koji podseća na plastični štapić. Možete da gurnete prst ili dva u telo lignje i na...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Neslućene koristi ulja od ruzmarinaNeslućene koristi ulja od ruzmarina
19. jun
Ruzmarin je voljeni začin u kulinarstvu koji daje neodoljiv ukus i aromu raznom mesu, salatama sa povrćem, sosevima, supama, jelima sa krompirima i drugim - ko ga voli, može da ga uključi u koje god jelo poželi. U obliku...
10 dokazanih koristi maslinovog ulja10 dokazanih koristi maslinovog ulja
22. okt.
Antioksidansi u maslinovom ulju imaju antikancerogena svojstva Ljudi u mediteranskim zemljama imaju manji rizik od nekih vrsta raka i mnogi istraživači smatraju da uzrok može da se krije upravo u maslinovom ulju....
Neverovatne koristi ulja crnog kuminaNeverovatne koristi ulja crnog kumina
02. mart
Nažalost, savremena medicina često ne prepoznaje alternativne terapije. Proces naučnog priznavanja efikasnosti lekovitih biljaka od strane lekara napreduje skokovima. Nije vredno objašnjavati zašto se to dešava. Mnogo je...
Eterična ulja i njihova primenaEterična ulja i njihova primena
07. feb.
Eterična ulja i njihova primena treba da ude poznata svakoj savremenoj ženi. Još od drevnih vremena su žene koristile eterična ulja ne bi li sačuvale svoju lepotu. Dodajte nekoliko kapi ulja, koja su dobra za vašu...
14 eteričnih ulja za mršavljenje14 eteričnih ulja za mršavljenje
28. avgust
Gubitak kilograma može da bude težak zadatak. Počinjete motivisani i ispunjeni dobrim namerama. Pre nego što to shvatite, upropastili ste vašu dijetu. Sve je pitanje istrajnosti, a ne magije, tako da ako tražite eterično...