Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Seckana teletina na rodopski način

Seckana teletina na rodopski način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Seckana teletina na rodopski način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
27/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Odličan rodopski recept sa teletinom i šarenim povrćem, koji će vam definitivno postati omiljen!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • luk - 3 glavice, crni
  • paprike - 3 komada, crvene
  • patlidžan - 2 komada, srednje veličine
  • paradajz - 2 komada, srednje veličine
  • peršun - 2 - 3 supene kašike, iseckan
  • voda - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • sir - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite patlidžan na krugove. Posolite i ostavite na oko 40 minuta sa strane.

Isecite teleće meso na zalogaje. Ugrejte deo u tiganju na umereno ugrejanom ulju i pržite teleće zalogaje dok ne dobiju zlatnu boju, oko 15 minuta.

Posolite i dodajte jednu šolju vode. Poklopite i dinstajte meso dok potpuno ne omekša, mešajte periodično, oko 30 minuta.

U međuvremenu krupnije isecite prethodno očišećni luk i papriku. Patlidžan isecite na kockice. Izrendajte paradajz.

Patldižan pržite u prethodno ugrejanom ulju oko 15 minuta. Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti. Pržite luk i paprike dok ne omekšaju ili oko 15 minuta.

Dodajte rendani paradajz, patldižan i meso. Ostavite na vatri još oko 5 minuta. Kad bude gotovo, pospite iseckanim peršunom i rendanim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: