Ukusna harmonika od marinirane svinjetine

30/03/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Na ovoj ukusnoj harmonici može da se odsvira čitava simfonija za gurmane "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano835
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za marinadu
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike sveže isceđenog
  • senf - 2 - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • za harmoniku
  • svinjsko meso . oko 2 kg /ood vrata ili file/
  • paradajz - 2 kom., krupniji
  • dimljeni kačkavalj - 200 g
  • šampinjoni - 200 g
  • beli luk - 5 - 6 većih čenova
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Komad svinjetine iseći poprečno na kriške debljine 1, 5 centimetra, ali ne do kraja. Donji deo /(osnovu) mesa/ ne treba seći.

Za marinadu u posudi promešamo senf, maslinovo ulje, sok od limuna i soja sos. Dobro promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu i čatkom obilno namažemo meso sa svih strana, ne zaboravljajući i proreze. Čvrsko upakujemo meso u providnu foliju i ostavimo da odstoji u frižideru 10 časova.

Pošto je meso dovoljno stajalo u frižideru, vadimo ga i pripremamo sastojke za harmoniku. Operemo paradajz i šampinjone i sečemo ih na kriške debljine oko 5 milimetara. Dimljeni kačkavalj sečemo na kriške iste debljine. Očistimo čenove belog luka i sečemo ih na tanke kolutove.

Na tavu stavljamo veliko parče aluminijumske folije i u sredinu stavimo meso. U svaki prorez stavljamo po režanj kačkavalja, paradajza, dva režnja šampinjona i nekoliko kolutića belog luka.

Čvrsto uvijemo meso u foliju kao paket i pečemo ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni na srednjem nivou, uz uključen ventilator, oko 50 minuta.

Gotovo jelo serviramo bogato posuto sitno seckanim svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti