Supa sa tikvicama i sirom

11/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Vrlo ukusna i istovremeno jednostavna i mirisna supa, koju odmah dodajemo na spisak omiljenih "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati ulje u šerpi sa lukom naseckanim na kockice, pa malo prorpžiti.

Dodati brašno i alevu papriku, promešati i preliti hladnom vodom /oko 2 litra/. Ostaviti vodu da provri, a u međuvremenu prethodno oprane tikvice naseckati na sitne kockice. Staviti ih u kipuću vodu i dodati krupno narendanu šargarepu.

Nakon što se je povrće kuvalo 10 minuta, dodati i narendan oljušten paradajz. Začiniti začinima.

Ostaviti da vri još 5-6 minuta, skloniti supu sa ringle i, dok je još vruća, dodati narendani sir i posuti sitno naseckanom mirođijom.

Promešati i dodati zapršku od umućenog jaja sa prstohvatom soli i kiselim mlekom na sledeći način: u posudu sa zaprškom dodavati kašiku po kašiku vruće supe dok se ne napuni, pa onda celu količinu sipati u supu i promešati.

Supa je ukusna topla, ali je jako prijatna i kada se ohladi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija