Dinstani zec sa borovnicom

15/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Meka zečetina sa slatkim sosom i fenomenalnom aromom - to je naš predlog koji nikako nećete moći da odbijete "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • zečetina - 500 g
  • slanina - 100 g
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • maslac
  • arpadžik - 100 g
  • kiselo mleko - 1 šoljica
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • so
  • za sos
  • slatko od borovnice - 100 g
  • senf - 1 kašika, rastvoren u vodi
  • crno vino - 1/2 šolje
  • sok od pomorandže - od 1 manje
  • kora od pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno mariniranog zeca isecite na komade i prodinstajte sa maslacem na tihoj vatri.

Zatim meso izvadite i ostavite na stranu, pa u istu posudu propržite slaninu i brašno. Kad slanina porumeni, dodajte kiselo mleko i malo bujona. Vratite meso u posudu. Kuvajte ga dok ne bude gotovo. Kad meso bude gotovo, poslužite ga uz sos od borovnice i garnir od pirinča.

Sos od borovnice se sprema na sledeći način: Sve sastojke osim kore pomešajte i mešajte žicom dok ne dobijete homogenu smesu.

Koru od pomorandže skuvajte i isecite na tanke tračice, pa ih zatim dodajte spremljenom sosu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija