Punjena patka na podvarku

03/05/2017
"Mora da postoji neka magija u kombinaciji pirinča i kiselog kupusa, kad sve pernate životinje žele da upadnu u posudu s njima "
Priprema40 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno180 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • ulje - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • iznutrica - džigerica, bubci i srce
  • maslac - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika
  • pečurke - 200 g
  • orasi - 100 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • voda - 1 šolja, za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo dobro patku iznutra i spolja. Posolimo je sa svih strana.

Pripremimo nadev na sledeći način: operemo pirinač, stavimo u šerpu s blago posoljenom vodom i kuvamo dok ne bude skoro gotov. Operemo ga u cediljki pod tekućom hladnom vodom.

Isečemo luk, džigericu, bubce i srce, dodamo pirinač, suvo grožđe, orahe i pomešamo sve sa uljem, prstohvatom čubra, malo bibera i soli po ukusu. Sve veoma dobro promešamo.

Punimo patku i ušijemo je, da pri pečenju ne izađe nadev. Pod kožu patke stavimo maslac, iseckan na male grudvice.

Kiseli kupus isečemo na parčiće i pomešamo s malo ulja i aleve paprike. Sipamo ga u posudu za pečenje i na njega stavomo punjenu patku. Dodamo i jednu čašu vode.

Pokrijemo posudu folijom i pritisnemo je tesno sa svih strana. Stavimo posudu u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni. Kada je meso potpuno gotovo, sklanjamo foliju i ostavimo meso da se peče samo odozgo, da kožica patke postane zlatasta.

Servira se meso s malo nadeva i malo kiselog kupusa. Probajte nešto novo i nasladite se ukusom.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija