Penjurlija sa mesom

10/05/2017
"Raskošna penjurlija, kojoj skidamo kapu "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 219
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • testo - 500 g, gotovo
  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • kačkavalj - narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu.

Prelijemo vodom (2 šolje) i ostavimo na tihoj vatri da krčka dok ima masnoće. Namažemo ulje odgovarajuću posudu za pečenje. Testo podelimo na dva dela, dok jedan treba da je veći od drugog.

Veći deo razvijemo u koru i stavimo u posudu, tako da krajevi izlaze van posude. Na koru rasporedimo isprženi nadev. Drugu koru razvijemo u veličinu posude i stavimo preko nadeva.

Namažemo umućenim svežim jajem i pečemo u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Malo pre nego što izvadimo iz rerne pospemo narendanim kačkavaljem i zapečemo do zlataste boje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija