Letnje jelo sa tikvicama

26/05/2017
"Najukusniji letnji predlog - veoma ukusno i priprema se za nekoliko minuta "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 405
  • Pregledi tokom meseca223
  • Pregledi tokom desmice113
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kg, isečene
  • paprike - 1 komad, zelena, očišćena od semenki i isečena na trakice
  • paradajz - 3 komada, oljušten i isečen na kocikice
  • luk - 1 velika glavica, oljušten i iseckan na krupnije komade
  • beli luk - 1 veliki čen, isečen na kriške
  • maslinovo ulje - 8 supenih kašika
  • čedar - 5 - 6 kriški
  • bosiljak - suv ili svež
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite luk, beli luk, tikvice i papriku u veliku šerpu ili dubok tiganj sa nekoliko kašika maslinovog ulja. Pržite na jakoj vatri, dok povrće ne dobije zlatnobraon boju.

Dok ih dinstate, pospite sa sušenim bosiljkom ili sitno iseckanim svežim bosiljkom. Kad povrće dobije braon boju, skinite sa vatre, dodajte kriške sira i poklopite tiganj.

U drugi tiganj bez poklopca, stavite paradajz i malo maslinovog ulja i kuvajte na umernoj temperaturi oko 5 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Kuvajte dok sok od paradajza ne ispari. Nakon 5 minuta, dodajte paradajz u ostalo povrće i lagano promešajte. Pospite solju i biberom po ukusu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija