Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Letnje jelo sa tikvicama

Letnje jelo sa tikvicama

ZoriZori
Guru
7272325k201
Letnje jelo sa tikvicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
26/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Najukusniji letnji predlog - veoma ukusno i priprema se za nekoliko minuta"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kg, isečene
  • paprike - 1 komad, zelena, očišćena od semenki i isečena na trakice
  • paradajz - 3 komada, oljušten i isečen na kocikice
  • luk - 1 velika glavica, oljušten i iseckan na krupnije komade
  • beli luk - 1 veliki čen, isečen na kriške
  • maslinovo ulje - 8 supenih kašika
  • čedar - 5 - 6 kriški
  • bosiljak - suv ili svež
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite luk, beli luk, tikvice i papriku u veliku šerpu ili dubok tiganj sa nekoliko kašika maslinovog ulja. Pržite na jakoj vatri, dok povrće ne dobije zlatnobraon boju.

Dok ih dinstate, pospite sa sušenim bosiljkom ili sitno iseckanim svežim bosiljkom. Kad povrće dobije braon boju, skinite sa vatre, dodajte kriške sira i poklopite tiganj.

U drugi tiganj bez poklopca, stavite paradajz i malo maslinovog ulja i kuvajte na umernoj temperaturi oko 5 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Kuvajte dok sok od paradajza ne ispari. Nakon 5 minuta, dodajte paradajz u ostalo povrće i lagano promešajte. Pospite solju i biberom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: