Torta od oraha sa kremom od maslaca

25/06/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ima nečeg posebnog u tortama sa orasima - uvek su ukusne i nikada ne izlaze iz mode "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano673
  • Pregledi tokom meseca370
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 6 kašika
  • mleveni orasi - 12 kašika
  • brašno - 4 kašika
  • prašak za pecivo - 1 pak. (10 g)
  • sirup
  • kompot od kajsija - ili šećerni sirup
  • krem od maslaca
  • maslac - 250 g mekog
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • žumance - 2 kom.
  • slatka pavlaka - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih jaja možete umutiti jednu veliku koru i nakon toga je naseći na pola, ja sam pekla dve kore, i zbog toga sam podelila sastojke.

Jaja umutiti u penast krem, nakon toga dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo.

Smesu sipati u tavu za pečenje, namazanu maslacem i prekrivenu papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 30-40 minuta. Gotove kore ostaviti da se ohlade.

Kada se ohlade, početi sa pripremom krema: prvo umutiti slatku pavlaku.

Nakon toga, u drugoj posudi, umutiti maslac (na sobnoj temperaturi), šećer u prahu i žumanca, pa postepeno dodati i pavlaku, dok se ne dobije glatka smesa.

Oblikovati tortu na sledeći način: kora, pa krem, pa na kraju celu tortu premazati preostalim kremom.

Ukrasiti mlevenim ili celim orasima, po želji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija