Originalni irski hleb

27/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"Drugi najomiljeniji recept iz Irske, odmah posle onog za irski viski "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano592
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 265 g, belo
  • raženo brashno - 265 g, crno (prirodno raženo)
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • maslac - 30 g, hladan
  • jaja - 1 komad
  • puter mleko - 400 ml + 3 kašike
  • musli - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni;
Ravna tepsija pokrivena papirom za pečenje.
Puter mleko - 1 šolja = 240 ml. U sveže mleko dodajte 2 kašike soka od limuna i ostavite ga oko 10 minuta.
Možete raditi mikserom.

1. U posudi promešajte obe vrste brašna, so i sodu. Dodajte maslac isečen na kockice i umešajte testo dok se ne pretvori u mrvice.

2. U posudi umutite jaje i puter mleko.

3.U posudu miksera sipajte brašno, napravite udubljenje i u njega stavite smesu sa puter mlekom. Uključite mikser na sporu brzinu i mesite. Gotovo testo izvadite, stavite na površinu posutu brašnom i umesite lepu loptu debljine oko 4-5 cm.

Malo pritisnite loptu odozgo da dobije oblik pogače. Stavite je u tepsiju, pokrivenu papirom za pečenje. Odozgo, oštrim nožem, napravite duboke zareze u obliku krsta po celoj površini testa i probušite 4 rupe u uglovima hleba.

Premažite preostalim puter mlekom i lagano pospite muslijem.

Pecite na 210 stepeni 15 minuta i još 30 minuta na 190 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti