Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača sa susamom i pavlakom

Pogača sa susamom i pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Pogača sa susamom i pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
17
"Miris ove pogače je kao nežan poziv za večeru, koji ne prihvata odbijanje"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - oko 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa solju. Dodajte ulje i pavlaku. U drugu posudu sipajte toplo mleko i rastvorite kvasac sa šećerom. Sipajte kvasac u druge sastojke i zamesite meko i elastično testo.

Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Od dobijenog testa oblikujte 17 loptica. Stavite ih u namazan pleh. Ostavite da nadođu, dok se ne udvostruče.

Umutite jaje sa 1 supenom kašikom pavlake i namažite pogaču. Obillno je pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: