Zimska krem supa od paradajza sa crvenim lukom

10/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3687
"Krem supa od paradajza, tokom zime, kada nema svežeg paradajza - podrazumeva se da nije samo moguće, već je i veoma lako "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Laka i aromatična supa, pogodna za večeru tokom hladnih zimskih dana.
Tokom tog perioda naš organizam ima potrebu za više hranljivih materija i vitamina. Zato više volim da pripremam supe s bujonom, umesto da ih prelivam vodom. Domaće napravljene su visoke hranljive vrednosti, za razliku od onih u kockama.

U malu šerpu sipamo jedan i po litar (približno) vode, dodajemo isečeno na krupno povrće i kuvamo dok se tečnost ne redukuje do jedne trećine. Po želji možete da dodate i jedan krompir.

U odgovarajućoj šerpi izdinstamo isečen luk (jedna glavica), pražiluk i beli luk, dok ne omekšaju.

Isečemo na krupne kocke šargarepu i papriku. Dodajemo ih u ostalo povrće, posolimo i nalivamo oko 60 ml bujona.

Izdinstamo oko 10 minuta. Za to vreme stavljamo očišćenu glavicu luka u namazanu aluminijumsku foliju. Zapečemo ga na gril tiganju dok ne omekša.

Paradajz sipamo u izdinstano povrće i dodajemo oko 300 ml bujona.

Dodajemo začine - biber, šećer i so, ako je neophodno. Stavljamo i jedan struk ruzmarina.

Supa se krčka dok ne dobije neophodnu konzistenciju. Sklanjamo je s vatre, dodajemo i zapečenu glavicu crvenog luka. Izdvojimo strukove biljaka. Pasiramo supu i dodajemo pavlaku po želji.

Savet: Od proceđenog povrća iz bujona možete da napravite pire od povrća.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar