Narasle kiflice sa ratlukom

16/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Ako ti neko servira narasle kiflice sa ratlukom za doručak, to sigurno znači da te voli "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije11
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano417
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 1 komad
  • ratluk - 200 - 300 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte šećer, sveže mleko, kvasac, ulje i jaja, a jedno žumance ostavite za mazanje.

Zamesite meko testo. Uzimajte loptu testa i razvijte u krug. Secite ne trouglove i u kraj svakog stavite parče ratluka.

Možete da isečete ratluk na manje parčiće, možete i na veće - po vašem ukusu.

Spremne oblikovane kiflice stavite u podmazanu posudu za pečenje. Ostavite da narastu na toplom oko sat-dva i namažite ih umućenim žumancem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Pospite kiflice šećerom u prahu pre serviranja.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija