Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KornfleksKornfleks
04. dec.
Specijalne mašine pune između 40 - 45 pakovanja kornfleksa u toku jednog minuta. Odabir i čuvanje kornfleksa Kod nas se kornfles može naći u najrazličitijim oblicima i varijantama u svim prodavnicama....
Čuvanje borovnicaČuvanje borovnica
12. sep.
Pre nego pripremite borovnice za čuvanje, morate ukloniti one koje su udarene ili imaju pokvarene delove, jer će one brzo pokvariti u frižideru. Borovnice možete sačuvati i čuvanjem u tegli....
Čuvanje cvekleČuvanje cvekle
06. januar
Najvažniji faktori koji utiču na proces čuvanja povrća i na njegovo trajanje su temperatura i vlažnost vazduha....
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Sušena bamija - Drugi metod za čuvanje bamij eje sušenje. Niže se na uzicu i stavlja se na provetrivo mesto, dobro ogrejano suncem....
Kolač od kornfleksaKolač od kornfleksa
27. dec.
Kolač od kornfleksa je gotov!...
Pravilno čuvanje dunjaPravilno čuvanje dunja
07. okt.
Ako imate mnogo dunja, onda ćete morati da pokušate da pronađete najpogodnije mesto i stvorite posebne uslove za čuvanje ovog voća....
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja
18. mart
Pravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje. U svežim jajima se nalazi salmonela....
Čuvanje pečenih paprikaČuvanje pečenih paprika
27. dec.
Pečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate. Ako više volite neke kutije, i to je takođe...
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
Da bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
Kornfleks pusliceKornfleks puslice
04. avgust
1
Umešati kornfleks i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Kašikom vaditi puslice. Ređati ih na pek-papir. Ostaviti ih da se ohlade i stegnu. Servirati i poslužiti....
Detalji pohovanja s kornfleksomDetalji pohovanja s kornfleksom
01. avgust
Jela, pohovana s kornfleksom, imaju daleko atraktivniji izgled i ukus od namirnica koje su ispržene na tradicionalni način. Sa kornfleksom mogu da se prže ili peku, kako slana tako i slatka jela....
Pileći filei KornfleksPileći filei Kornfleks
19. avgust
Komadi piletine se uvaljaju prvo u brašno, umućena jaja i nakon toga u izmrvljen kornfleks. Pileći filei se prže u prethodno ugrejanom ulju dok se ne dobije hrskava i zlatna korica....
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Evo ideja kako tačno da ih čuvate. Da biste sačuvale tikvice svežije duže vreme, treba da ih čuvate u frižideru. Najbolje da ih ostavite cele. Stavite ih u deo frižidera koji je predviđen za povrće....
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Druga opcija za čuvanje špargli je zamrzavanje. Ako se odlučite za ovu metodu, stavite ih u plastične kese i zamrznite, bez prethodne pripreme ili obrade toplotom....
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Frižider je dobro mesto za čuvanje slanih začina. Mirođija i peršun takođe mogu da se čuvaju u maslinovom ulju. Zeleni začini se operu, sitno iseckaju i stavljaju u tegle....
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limuna
27. feb.
Čuvanje isečenih limuna Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Zapiite datum i čuvajte u zatvorenoj posudi, namenjenoj za čuvanje hrane u zamrzivaču....
Čuvanje jagoda i trešanjaČuvanje jagoda i trešanja
27. sep.
Drugi uzrok može biti i ako se čuvaju na vlažnom ili veoma toplom mestu. Najbolje je da čuvate jagode u frižideru, neoprane i u kesi....
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Najbolji način za čuvanje pečuraka je da ih ostavite samostalno (bez drugog povrća) u papirnu kesu, koja obavezno treba da bude otvorena, kako bi pečurke disale....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Kada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Ukoliko bamiju odgajate u svom dvorištu ili imate mogućnost da dobijete domaću uzgajanu bamiju, bilo bi dobro da naučite kako da je čuvate. Najlakši metod jeste da je zamrznete....
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeProizvodnja i čuvanje aleve paprike
09. maj
Aleva paprika - ovaj omiljeni i veoma korišćen začin, je jedna od zapaženih marki naše kuhinje. U tradicionalnoj kulinarskoj tradiciji, skoro pa ne postoji jelo u koje se ne dodaje aleva paprika. Ona je toliko popularna...
Čuvanje oraha i orašastih plodovaČuvanje oraha i orašastih plodova
08. feb.
Takođe, preporučuje se da se orašasti plodovi čuvaju u zamrzivaču u hermetički zatvorenoj posudi, tako se čuvaju više od osam meseci....
Jaja pohovana kornfleksomJaja pohovana kornfleksom
30. jun
Potopite belanca-čambe u kornfleks, stavite po malo u sredinu belanca. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju i ocedite od masti. Pasirajte žumanca, dodajte majonez i mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Začinite solju....
Orada sa kornfleksomOrada sa kornfleksom
30. dec.
Već gotovu oradu sa kornfleksom jedemo toplu sa odgovarajućim garnirungom - na primer krompirom ili kroketama od krompira....