Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Detalji pohovanja s kornfleksom

Detalji pohovanja s kornfleksom

RalitsaRalitsa
Početnik
3
Pileći file sa kornfleksom

Jela, pohovana s kornfleksom, imaju daleko atraktivniji izgled i ukus od namirnica koje su ispržene na tradicionalni način. Sa kornfleksom mogu da se prže ili peku, kako slana tako i slatka jela.

Ima određenih detalja pri radu s hrskavim kukuruznim proizvodom, koje će, ako ih pratite, učiniti hranu koju pravite neodoljivom.

Za početak dobro je da kornfleks bude izmrvljen u avanu ili blenderu. Namirnice se uvaljaju kukuruznim čipsom neposredno pre potapanja u masnoću. Na primer za pohovanje pilećih zalogaja neophodno je da parčići budu redom potopljeni u jaja, prezle, opet jaja i na kraju da se dobro uvaljaju u kornflejks pritiskanjem.

Neki recepti preporučuju i dodavanje susama u smrvljeni kornfleks. Drugi ipak savetuju da se u kornfleks smrvljen u avanu dodaju prezle, brašno i jaja, da bi se dobila gušća smesa za pohovanje.

POohovanje sa kornfleksom

Važan uslov za jela, pripremljena s kornfleksom, jeste visoka temperatura masnoće u kojoj će se pržiti. Pre poha, meso treba da je odstojalo dovoljno vremena u marinadi.

Namirnice se prže dok se ne formira zlatasta korica, a nakon što se izvade, ocede se na kuhinjskom ubrusu, da se odstrani višak masnoće.

Sa kornflejksom mogu da se pohuju, pileće i svinjsko meso, ali i riba. Uz nju može da se servira sos, pripremljen od istucanog belog luka, limunovog soka, balsamika, maslinovog ulja i mirođije po želji.

Topljeni sirevi su takođe veoma pogodni proizvodi za pohovanje sa kornfleksom. Trik kod njih je da pre nego što budu uvaljani u smrvljen kukuruzni čips, sirevi treba da se potope prvo u vodu, a posle u brašno i jaje.

S kornfleksom mogu da se pohuju i karfiol ili brokoli. Pre prženja povrće treba da se blanšira u posoljenoj vodi 2-3 minuta, nakon čega se ocedi, posoli i potapa u brašno, jaje i namrvljen kornfleks.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest